vineri, 20 august 2010

Boris Vieru (PL): „Comuniştii boicotează referendumul pentru că nu au încredere în alegătorii lor”

Foto: Jurnal.md
2010-08-20

PCRM aplică tactica boicotului la referendumul constituţional din 5 septembrie pentru că nu are încredere în propriii alegători, a declarat deputatul liberal Boris Vieru (foto), în cadrul dezbaterilor publice de la postul public de televiziune „Moldova 1”, joi, 19 august, transmite Info-Prim Neo.

„Comuniştii nu mai au încredere în alegătorii lor. Este incredibil! Şi de data aceasta PCRM interzice cetăţenilor să se prezinte la vot, la fel cum le-a interzis deputaţilor din fracţiunea comunistă să participe la procedura de votare a lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte în decembrie”, a declarat Boris Vieru.


Potrivit deputatului liberal, la referendumul constituţional din septembrie moldovenii vor trebui să iasă la urne şi să opteze pentru alegerea directă a şefului statului, pentru ca în Republica Moldova să fie pus capăt corupţiei şi sărăciei.

Deputatul democrat, Igor Corman, la fel, i-a îndemnat pe alegători să voteze modificarea art. 78, pentru ca în ţară să înceteze campaniile electorale. Prim-vicepreşedintele AMN, Victor Osipov, a declarat că este sigur de modificarea art. 78 în rezultatul referendumului, dar i-a îndemnat pe alegători să se prezinte în număr cât mai mare la secţii.

Secretarul PCRM, Iurie Muntean, a reiterat mesajul opoziţiei – cel de boicotare a referendumului. „Dacă vreţi să scăpaţi cu adevărat de această putere banditească şi dacă nu vreţi păstrarea lui Ghimpu, Filat şi Lupu la putere, nu ieşiţi la referendum”, i-a îndemnat Muntean pe alegători.

Sursa: Info-Prim Neo

Niciun comentariu: