vineri, 27 august 2010

De Ziua Independenţei, Mihai Ghimpu a decorat un grup de cetăţeni cu „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincţie în stat

Foto:vipmagazin.md
27 August 2010

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a semnat decretul privind conferirea „Ordinului Republicii” unui grup de cetăţeni, în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia remarcabilă la Mişcarea de Eliberare Naţională şi pentru merite deosebite în promovarea valorilor democratice şi a adevărului istoric.

Prin decretul prezidenţial, „Ordinul Republicii” a fost conferit lui Petru Buburuz, Nadejdei Brînzan, Eugeniei Bulat, Ion Ciuntu, Nicolae Costin (post-mortem), Mircea Druc, Lidiei Istrati (Ciobanu) (post-mortem), Valeriu Matei, Ion Moraru, Alexandru Moşanu, Vasile Nedelciuc, Constantin Oboroc, Tudor Panţîru, Anatolie Şalaru, Andrei Vartic (post-mortem), Ion Vatamanu (post-mortem), Boris Vieru şi Petru Soltan.

Sursa: site-ul Preşedinţiei

Mihai Ghimpu:"Se apropie ziua când cetăţenii vor simţi ce înseamnă un stat liber, democratic şi suveran"

„Nu există nimic mai scump pentru un cetăţean decât independenţa statului său. Cetăţenii Republicii Moldova încă nu au simţit independenţa, pentru că independenţa duce la bunăstare. Se apropie ziua când cetăţenii vor simţi ce înseamnă un stat liber, democratic şi suveran”, a declarat preşedintele interimar, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, astăzi, 27 august, în cadrul unui briefing.


„Nu toţi cetăţenii care au meritat atenţia statului au fost decoraţi, până în ziua de astăzi”, a spus Ghimpu, menţionând că în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia remarcabilă la Mişcarea de Eliberare Naţională şi pentru merite deosebite în promovarea valorilor democratice şi a adevărului istoric a oferit distincţii pentru cei care au contribuit la Independenţa statului.

Sursa: Unimedia

Niciun comentariu: