luni, 16 august 2010

Poetul Adrian Păunescu a fost ales membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. El este aşteptat la Chişinău pe data de 30 august

12.08.2010

Poetul, publicistul şi omul politic Adrian Păunescu a fost ales astăzi, 12 august 2010, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Decizia de a i se conferi acest prestigios titlu a fost luată de Adunarea generală a membrilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în temeiul demersului Institutului de Filologie, aprobat, la 28 iulie 2010, de Consiliul Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM.

Academicianul Gheorghe Duca, preşedintele AŞM, a prezentat de la tribuna înaltului for ştiinţific fişierul biografic al conaţionalului nostru, născut la 20 iulie 1943 în satul Copăceni, judeţul Bălţi, evidenţiind meritele scriitorului Adrian Păunescu în opera de dezvoltare şi promovare a literaturii, culturii române, implicit a valorilor create în Republica Moldova.Preşedintele AŞM, consătean al marelui poet Adrian Păunescu, a specificat că distincţia onorifică este acordată acestei personalităţi marcante a neamului nostru şi pentru contribuţia sa substanţială la procesul de apropiere a celor două maluri ale Prutului, inclusiv prin organizarea celebrelor spectacole „Flacăra”, de asemenea, pentru promovarea consecventă a adevărului ştiinţific privind limba şi literatura română în Republica Moldova.

Poetul Adrian Păunescu este aşteptat acasă la 30 august 2010, în ajunul sărbătorii naţionale „Limba Noastră cea Română”, zi în care i se vor înmâna însemnele de membru de onoare al AŞM şi va ţine un discurs consacrat Limbii Române în faţa Adunării generale a membrilor AŞM, care se va convoca în şedinţă solemnă.

Adunarea generală a membrilor AŞM a examinat în şedinţa sa de astăzi şi proiectul „Cu privire la Concepţia de dezvoltare a antreprenoriatului inovaţional în Republica Moldova”, prezentat de dr. hab. Alexandru Stratan, directorul Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică al AŞM. Adunarea generală a hotărât lansarea şi promovarea pentru discuţii publice a acestei Concepţii, care constituie o premieră pentru Republica Moldova. Lansarea publică a Concepţiei, care va sta la baza elaborării „Strategiei de dezvoltare inovaţională a economiei Republicii Moldova”, va avea loc luni, 16 august 2010, ora 11:00, în cadrul unei conferinţe de presă.

Notăm, totodată, că preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca, membru al Guvernului Republici Moldova, a înmânat în această după-amiază preşedintelui Băncii Mondiale, Robert B. Zoellick, versiunea în limba engleză a acestei Concepţii.

Sursa: Centrul media al AŞM


Versuri de Adrian Păunescu:
http://poezii.citatepedia.ro/de.php?a=Adrian+P%E3unescu
Niciun comentariu: