marți, 5 iulie 2011

Comuniștii sar în apărarea lui Muruianu: Demiterea este o răfuială politică

„Decizia Parlamentului de demitere a lui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie este una politică și ilegală. Nu este altceva decât o răfuială politică și un abuz”. De această părere este juristul PCRM, Sergiu Sîrbu, care nu a exclus că va ataca această decizie „în toate instanțele posibile, chiar și la Curtea Constituțională”.


Deputatul PCRM afirmă că în cazul demiterii lui Muruianu nu a fost respectată procedura. „Parlamentul l-a demis pe dl. Muruianu dintr-o funcție inexistentă. Mandatul lui Muruianu este deja expirat și el exercita interimatul. Sunt aproape sigur că Legislativul a luat această decizie înainte ca demersul Consiliu Superior al Magistraturii să ajungă la ei. Acest lucru este confirmat și de faptul că eu, în decurs de două ore, în calitate de membru al Comisiei juridice, numiri și imunități, nu pot face rost de materialele dosarului”, a adăugat acesta.

Sârbu nu exclude că alerta falsă cu bombă de la CSJ a fost lansată pentru a tergiversa termenul de obținere a dosarului în cauză. „Nimic nu este întâmplător. Nu exclud că aceste materiale, de fapt, nici nu există”, a mai spus comunistul. 


Efrimul lui Filat a votat împotrivă Niciun comentariu: