miercuri, 6 iulie 2011

Dorin Chirtoacă: au existat mai multe motive pentru demiterea lui Modârcă

Timp de o lună, 3 şefi de direcţie au fost demişi

Primarul Dorin Chirtoacă spune că au existat mai multe motive pentru demiterea arhitectului-şef al capitalei, Vladimir Modârcă. ,,Există mai multe motive pentru care a fost demis, nu neapărat pe motiv că a atins vârsta de pensionare. Aţi văzut, domnul Ţărnă nu are vârsta de pensionare, de la caz la caz. Sunt situaţii când s-ar putea să lucreze oamenii atingând vârsta de pensionare, dar ar putea şi să fie demişi chiar neatingând vârsta de pensionare”, a declarat Dorin Chirtoacă, solicitat de presă în cadrul unui eveniment, transmite Info-Prim Neo.

Edilul a comunicat că, pe parcursul activităţii sale, Vlad Modârcă a luat mai multe decizii cu care nu a fost de acord.

Dorin Chirtoacă nu a exclus că vor mai urma şi alte demiteri. Potrivit primarului, pentru înlocuirea funcţionarilor demişi există mai multe posibilităţi şi va examina fiecare posibilitate în parte: fie promovarea unei persoane, fie transferarea unei alte persoane, fie anunţarea unui concurs.

Referitor la demiterea şefei Direcţiei asistenţă socială, Eugeniei Ceban, primarul a spus că dosarul este la Curtea de Apel Chişinău. ,,Dânsa a depus o cerere de amânare nu ştiu de câte luni. Deja avem mai mult de jumătate de an de când doamna se chinuie să iasă la pensie. O să iasă la un moment dat sub o formă sau alta. Vom aplica şi alte articole de lege”, a mai spus primarul.

Timp de o lună, 3 şefi de direcţie au fost demişi – şeful Direcţiei administrative, Nicolae Monastârli, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Veaceslav Ţărnă. Ultimul, pe 5 iulie, a fost demis Vlad Modârcă, şeful Direcţiei arhitectură şi Urbanism.

Info-Prim Neo

Niciun comentariu: