miercuri, 27 iulie 2011

IPN: Iurie Roşca şi Valeriu Ciobanu s-au luat la pumni în stradă (video)Bătaie în stradă. Veteranul războiului de pe Nistru Valeriu Ciobanu şi Iurie Roşca, fostul preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat, s-au luat la pumni. Nici unul dintre ei nu recunoaşte că ar fi iniţiatorul confruntării şi nu vorbesc despre motive.


Solicitat de Info-Prim Neo, Iurie Roşca a declarat că incidentul s-a produs în faţa Bibliotecii Naţionale, unde urma să înceapă un eveniment cultural – aniversarea a 45-a a Revistei Moldova, pe la ora 15.00. „Discutam cu Iurie Colesnic (istoric). La un moment dat, în spate îmi apare o veche cunoştinţă de-a mea, pe nume Valeriu Ciobanu, care este cunoscut şi opiniei publice în ultimul timp. Acesta a început să mă înjure, a încercat să mă lovească, însă nu m-a atins pe mine, ci pe fratele meu, Iacob Roşca. Atunci mai mulţi bărbaţi care erau acolo l-au imobilizat, l-au pus la pământ şi am chemat poliţia, care a venit cam la o jumătate de oră”, a declarat ex-preşedintele PPCD.

„Tipul era în stare de ebrietate şi striga că până la urmă tot va ajunge cu cuţitul la gâtul meu” , a mai spus Iurie Roşca.

De cealaltă parte, Valeriu Ciobanu, a declarat pentru Info-Prim Neo că nu are nicio vină pentru cele întâmplate şi că, de fapt, Iurie Roşca şi fratele său, Iacob Roşca, au fost cei care l-au îmbrâncit, l-au doborât la pământ şi l-au lovit cu picioarele. Veteranul s-a arătat supărat că oamenii legii, veniţi la faţa locului, l-au condus la sectorul de poliţie, în loc să-i ducă pe fraţii Roşca. Valeriu Ciobanu a mai spus că, deja la sectorul de poliţie, a depus o plângere împotriva acestora, iar mâine va merge şi la Procuratură să depună o reclamaţie.

Purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, a declarat pentru Info-Prim Neo că apelul la poliţie a parvenit la 15.07. În cel mai scurt timp posibil, o echipă s-a deplasat la faţa locului. Cetăţeanul Valeriu Ciobanu a fost luat la sectorul de poliţie numărul 1 pentru a face depoziţii în legătură cu cele întâmplate. Şi Iurie Roşca, la fel, va trebui să facă acelaşi lucru.


Niciun comentariu: