miercuri, 13 iulie 2011

Jurnal.md: Lupu convoacă urgent AIE, din cauza lui Filat

Consiliul AIE se va întruni în această seară în ședință, ca urmare a declarațiilor de ieri ale premierului Vlad Filat. Invitația a venit din partea lui Marian Lupu, în situația în care PD deține președinția consiliului, prin rotație.

Ședința AIE va avea loc la ora 19.00, la Reședința de Stat.


Marian Lupu consideră că reuniunea e „stringent necesară”, având în vedere intențiile prezentate ieri de către Vlad Filat, de a realua dialogul cu PCRM, în privința alegerii șefului statului.

Totodată, în cadrul ședinței consiliului se va discuta și despre situația din consiliile raionale și actul de guvernareîn Republica Moldova.

Amintim că Vlad Filat a declarat ieri că întreruperea dialogului cu opoziția comunistă în privința alegerii șefului statului a fost una dintre cele mai mari greșeli ale AIE.

Filat a mai spus că Republica Moldova are mulți oameni care întrunesc calitățile necesare unui șef de stat și că AIE trebuie să identifice un candidat la președinție împreună cu PCRM. Premierul a spus și faptul că președinte nu trebuie să fie cel care își dorește cel mai mult, lăsând să se înțeleagă că se referă la Marian Lupu.

Niciun comentariu: