joi, 7 iulie 2011

Nisporeni: Consilierii PD vor majoritate fără PLDM şi PL

“Vocea Basarabiei”: Consolidarea AIE la nivel local a eşuat la Nisporeni.

Astăzi, la şedinţa consiliului raional, doi consilieri comunişti au anunţat că aderă la Partidul Democrat (PD), acestora alăturându-li-se şi Ion Munteanu, consilierul ales pe listele Alianţa Verde.

În aceste condiţii, fracţiunea PD a acumulat 17 mandate de consilier, adică majoritatea în consiliul raional Nisporeni.

Ca urmare, cei 8 consilieri ai Partidului Liberal Democrat (PLDM) şi 6 ai Partidului Liberal (PL) au părăsit sala de şedinţe, în semn de protest faţă de decizia PD de a forma de sine stătător majoritatea în consiliu.


Fracţiunea PD l-a ales pe Vasile Bâtcă în funcţia de preşedinte al raionului Nisporeni. Aderarea celor doi comunişti la fracţiunea PD i-a determinat pe ceilalţi doi consilieri PCRM să părăseacă sala de şedinţe pentru o pauză de reflecţie.

Consilierul liberal-democrat Victor Rusu a declarat pentru "Vocea Basarabiei" că alegerea preşedintelui raionului s-a făcut illegal, în condiţiile în care în sala de şedinţe nu exista majoritatea deliberatvă de două treimi a consilierilor aleşi.

Victor Rusu s-a arătat nemulţumit că fracţiunea PD nu aluat în considerare apelul liderilor AIE de a consolida alianţa la nivel local.
Marian Lupu: ,,În raioane ar putea avea loc alegeri repetate”

Deși liderii din Alianța pentru Integrarea Europeană declarau că acordul de consituire a coalițiilor la nivel local urma să fie semnat acum două zile, liderul PDM, Marian Lupu a declarat presei joi, 7 iulie, că în raioane ar putea fi organizate alegeri repetata, dacă nu va fi semnat acordul AIE la nivel local.

Marian Lupu a declarat că nu vede dorinţă din partea componentelor AIE, în special din partea PLDM, de a crea alianţe la nivel local. "Pronosticul meu este pesimist, nu văd dorinţă de a semna vreun acord și nu vom avea un acord atât timp cât PLDM își propulsează ideile”, a subliniat președintele democrat.

,,Administraţiile locale sunt limitate în timp pentru alegerea preşedinţilor de consilii raionale. Dacă limita va fi depăşită, atunci vom avea alegeri repetate în raioane”, a mai spus Marian Lupu.

Sursa: Arena.md

Niciun comentariu: