luni, 4 iulie 2011

PL vrea alianţă la nivel de judeţ, PLDM - în fiecare raion în parte, PDM vrea acord în 3 zile

S-au întâlnit, au discutat, dar nimic nu au decis. Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană nu au ajuns încă la un consens vis-a-vis de formarea unei alianţe la nivel local, după aproape două ore de discuţii. Cei trei politicieni nu au semnat astăzi, la şedinţa Consiliului AIE, niciun document care să ateste formarea alianţei la nivel local.

Vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ a declarat după negocieri că, formaţiunea pe care o reprezintă vrea ca funcţiile de preşedinte de raion să fie împărţite pe criteriul votului acordat de cetăţeni şi de aceea are cea mai grea misiune.

"Urmează să discutăm individual situaţia din fiecare raion, care este compromisul care trebuie făcut acolo unde este majoritatea. PLDM optează pentru respectarea dreptului exprimat de cetăţeni. Noi ne ciocnim cu o situaţie specifică în fiecare raion, pentru că noi suntem nevoiţi să îi convingem pe colegi să renunţe, acolo unde au ei majoritate", a adăugat Valeriu Streleţ.

Mai în glumă, mai în serios, Mihai Ghimpu, liderul PL, a spus că formaţiunea sa pledează pentru formarea alianţelor la nivel de judeţ.

"Eu de exemplu vreau alianţă la nivel de judeţ, dar nu-i posibil. Sunt unele raioane unde se poate decide, în altele e vot de aur. De exemplu, la Drochia depinde de noi cu cine facem alianţă. E vorba de votul de aur. De noi depinde dacă mergem cu PLDM şi PD, ori cu PCRM", a explicat Mihai Ghimpu.


La rândul său, Marian Lupu, preşedintele PD, crede că acordul de creare al alianţelor la nivel local trebuie semnat cât mai urgent.

"Astăzi nu ne-am apropiat de momentul semnării unui acord şi din păcate nu mai avem prea mult timp. Ori se doreşte, ori nu. În raioane procesul este deja pornit şi dacă nu se decide, se va lua o formă dezorganizată şi se va desfăşura pe alte criterii şi principii. Abordările diferă de la raion la raion", a declarat Marian Lupu.

Liderii AIE au decis ca mâine să se întâlnească deja grupul de experţi din fiecare partid şi să decidă cum vor forma alianţe şi în baza cărui algoritm. Şedinţa a fost programată pentru ora 18.00.


Publika.md

Niciun comentariu: