joi, 7 iulie 2011

Raport: R. Moldova îşi îndeplineşte angajamentele faţă de Consiliul Europei

Comunicat de presă

Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a adoptat la 6 iulie 2011, în cadrul unei reuniuni, Decizia privind stadiul cooperării Consiliului Europei cu Republica Moldova în perioada aprilie 2010-mai 2011.

În raportul elaborat de Secretariatul CoE la acest subiect, Comitetul de Miniştri menţionează progresul obţinut de Moldova în ceea ce ţine de îndeplinirea obligaţiilor statutare restante, precum şi ale angajamentelor asumate la momentul aderării la organizaţie. De asemenea, a fost punctată continuitatea şi intensitatea dialogului între Republica Moldova şi Forul de la Strasbourg.


”Moldova pare să se afle pe calea cea dreaptă în finalizarea implementării angajamentelor sale faţă de Consiliul Europei şi în procesul său de integrare europeană”, se menţionează în Raport.

Totodată, autorităţilor naţionale li se sugerează să acorde o atenţie sporită transferului de facto al instituţiilor penitenciare de la Ministerul Afacerilor Interne la Ministerul Justiţiei, ratificării Cartei Europene a Limbilor Minoritare şi Regionale, şi adoptării unei legi anti-discriminare comprehensive.

Statele membre ale Consiliului Europei au încurajat în unanimitate dezvoltarea în continuare a programelor de cooperare, destinate RM, în special pentru susţinerea reformelor în domeniul justiţiei şi organelor ocrotirii normelor de drept, acordarea asistenţei pre-electorale şi măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale râului Nistru.


Serviciul de presă al MAEIE

Niciun comentariu: