joi, 7 iulie 2011

Ucraina dă asigurări că locuitorii din Palanca vor putea să-şi lucreze terenurile fără probleme

Ucraina dă asigurări că depune eforturi pentru a nu crea impedimente locuitorilor din Palanca, odată cu încheierea acordului privind demarcarea hotarului pe sectorul de autostradă Odesa-Reni. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe al Ucrainei, Konstantin Grişcenko, în cadrul unei conferinţe de presă comune, susţinută cu omologul său moldovean, Iurie Leancă.


Oficialul ucrainean a spus că salută finalizarea acestui acord conform înţelegerilor anterioare. "Noi suntem recunoscători că decizia a fost luată, chiar dacă a trecut mult timp. Acordul a fost semnat în conformitate cu înţelegerile prevăzute de acesta, lucru fără de care nu puteam merge înainte", a spus Grişcenko

Ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, a declarat că a convenit cu partea ucraineană să elaboreze un mecanism care să prevadă condiţiile în care îşi vor desfăşura activitatea economică locuitorii satului Palanca.

"Ne bucurăm de susţinere totală din partea prietenilor ucraineni şi de asigurări că în cadrul exploatării traseului nu vor fi create impedimente. De asemenea, am discutat despre stabilirea unor condiţii favorabile în activitatea economică a locuitorilor satului Palanca", a mai spus Leancă.

Pe 30 iunie, Moldova a încheiat Acordul privind demarcarea hotarului pe sectorul de autostradă Odesa-Reni de lângă Palanca. Acordul a provocat nemulţumirea locuitorilor din acest sat. Oamenii s-au arătat îngrijoraţi că ar putea fi împiedicaţi să ajungă la terenurilor lor agricole, situate după şoseaua Odesa-Reni. 

Niciun comentariu: