vineri, 8 iulie 2011

Vizita lui Marian Lupu la Aeroportul Mărculeşti

COMUNICAT DE PRESĂ


Chișinău, 08 iulie 2011 Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului, a efectuat astăzi o vizită de lucru la Aeroportul Internaţional Liber „Mărculeşti”.


În cadrul vizitei, administrația aeroportului l-a informat pe șeful statului privind starea de lucruri și perspectivele de modernizare a Aeroportului Internaţional Liber „Mărculeşti”. Aeroportul liber a fost întemeiat pe 10 iulie 2008, urmare a adoptării de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii cu privire la Aeroportul Internaţional Liber „Mărculeşti”.În context, reprezentanții administrației aeroportului au menționat că Aeroportul Liber oferă investitorilor autohtoni şi străini un mediu excelent pentru plasarea investiţiilor şi desfăşurarea afacerilor acestora în vecinătate cu Uniunea Europeană. Rezidenții aeroportului pot desfășura pe teritoriul aeroportului activități gen prestarea serviciilor aeroportuare și transportarea mărfurilor pe cale aeriana, comerțul angro, fabricarea producției industriale pentru export, prelucrarea producției agricole, ambalarea și marcarea producției etc.

Rezidenții beneficiază de un regim de activitate facilitat, similar celui stabilit pentru rezidenții zonelor economice libere. Pe teritoriul Aeroportului internațional liber “Mărculești” se preconizează a fi creat un centru internațional de logistică, unde vor fi implementate tehnologii moderne în domeniul producției și managementului. Planul de modernizare a aeroportului de la Mărculeşti presupune să fie construită și o gară de pasageri, care va servi drept un aeroport de rezervă în caz de necesitate. Administrația aeroportului își mai propune să creeze o școală de piloți, să construiască un centru logistic internațional pentru traseul Europa-Caucaz şi să cumpere elicoptere noi.

Președintele interimar Marian Lupu a pledat pentru raționalizarea folosirii infrastructurii aeroportului din Mărculești, modernizarea aeroportului și transformarea lui într-un actor competitiv pe segmentul de piață respectiv. Șeful statului a menționat că atragerea de investiții, creșterea numărului de rezidenți și fabricarea producției industriale pentru export va duce la crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii, toate acestea contribuind la creșterea economiei naționale și la integrarea ei în spațiul economic european și mondial.

Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova

Un comentariu:

Alexandru Tabacaru spunea...

Inainte era doar militar acuma vad ca se misca lucrurile in directia buna. O sa mai avem inca un aeroport ca lumea in tara.