vineri, 12 august 2011

Academia Militară a câștigat cupa ministrului Apărării

Galerie foto: http://www.army.md/?lng=2&action=show&cat=122&obj=809
Comunicat:

CHIŞINĂU, August 12, 2011 – Academia Militară „Alexandru cel Bun” și-a adjudecat vineri, 12 august, „Cupa ministrului Apărării” la probele aplicativ-militare, disputată al cincilea an consecutiv de militarii Armatei Naţionale.


În clasamentul general pe echipe, Academia Militară „Alexandru cel Bun” s-a clasat pe locul întîi şi a surclasat echipele Batalionului cu destinaţie specială „Fulger” şi Brigăzii de infanterie „Ştefan cel Mare”, care au obţinut respectiv poziiţile doi şi trei din competiţie.

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a înmînat cupa transmisibilă echipei învingătoare, iar echipele clasate pe locurile doi şi trei au fost decorate cu diplome şi medalii.

„Îi felicit pe militarii care şi-au disputat supremaţia în cadrul concursului şi au îndeplinit în mod strălucit normativele impuse. Valoarea fiecăruia din voi a ieşit în evidenţă, iar acest lucru denotă că atît la individual, cît şi la nivel de echipă Armata Naţională dispune de militari competitivi”, a declarat ministrul Apărării.

Totodată, Vitalie Marinuţa a înmînat premiul special al competiţiei locotenentului major Alexandru Ene. Acesta a devenit învingător în finalul competiţiei la trîntă şi a fost premiat cu un berbec. Alexandru Ene, care este comandant de pluton în cadrul Academiei Militare, l-a învins printr-un procedeu de mare clasă în finalul competiţiei pe reprezentantul Batalionului „Fulger”, soldatul Victor Burduniuc.

În cadrul concursului aplicativ-militar „Cupa ministrului Apărării”, militarii au concurat la nouă probe, iar alte trei probe - lupta trînta, tragerea otgonului şi tenis-bol, au fost organizate în afara concursului.

Proba de pentatlon a fost rezervată bărbaţilor şi a inclus alergare de distanţa de 100 metri, tracţiuni în braţe la bara fixă, trecerea pistei cu obstacole, o cursă de anduranţă pe distanţa de 3000 metri şi un exerciţiu de control general cu trageri din pistol. Pe de altă parte, femeile au concurat la triatlon militar, care a inclus ridicarea trunchiului la verticală din poziţia culcat dorsal, trageri din pistol şi alergare pe distanţa de 1000 metri.

În afară de aceasta, la concursurile individuale, militarii au concurat la trecerea pistei cu obstacole, urcarea prin răsturnare, aruncarea grenadei de mînă la distanţă, alergarea în ştafetă a cîte patru persoane şi deplasarea rapidă cu pistolul-mitralieră şi masca contragazelor.

Concursul aplicativ-militar „Cupa ministrului Apărării” este organizat anual, iar scopul competiţiei este perfecţionarea măiestriei şi performanţelor sportive a militarilor Armatei Naţionale.

La ediţia din acest an a competiţiei au participat circa 150 de militari, care au reprezentat 12 unităţi ale Armatei Naţionale.

Niciun comentariu: