vineri, 26 august 2011

Ambasadorul RM în Suedia, Emil Druc, a fost acreditat prin cumul în Finlanda


Comunicat de presă
 
Ambasadorul Emil Druc a prezentat, la 25 august 2011, scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Finlanda, Tarja Halonen, în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în această ţară, cu reşedinţa la Stockholm, Suedia.

 
În cadrul discuţiilor cu Şeful statului finlandez, Ambasadorul E. Druc a transmis un mesaj de salut în adresa autorităţilor ţării gazde şi a exprimat interesul Republicii Moldova de a dezvolta în continuare bunele relaţii de cooperare cu Finlanda, consolidând dialogul politic, şi dinamizând schimburile economico-comerciale şi cele culturale.
 
Pe parcursul aflării sale la Helsinki, ambasadorul a avut întrevederi cu alţi demnitari finlandezi, inclusiv cu Ministrul Afacerilor Externe, Erkki Tuomioja, şi Secretarul de Stat pentru Cooperare Economică,  Esko Hamilo. A fost efectuat un schimb amplu de informaţii privind situaţia politică din ambele ţări, precum şi cooperarea moldo-suedeză în diverse domenii. Ambasadorul a accentuat eforturile pe care urmează să le depună pe durata mandatului său în vederea promovării priorităţilor strategice ale Republicii Moldova privind integrarea europeană, reintegrarea ţării şi dezvoltarea economică.
 
Dimensiunii economice i-a fost acordată o atenţie aparte în programul vizitei. Ambasadorul Druc a vizitat Asociaţia Companiilor Finlandeze FINPRO şi a discutat cu reprezentanţii Departamentului Comerţ Exterior al MAE-ului finlandez.
  
Sursa: Serviciul de presă al MAEIE
 

Niciun comentariu: