vineri, 26 august 2011

Avigdor Lieberman, "fiul Chişinăului", soseşte în vizită oficială

Comunicat de presă
  
Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 1-3 septembrie 2011, la invitaţia omologului său moldovean Iurie Leancă.
 
Pe data de 2 septembrie, ora 12:00, Avigdor Lieberman va avea o întrevedere tête-à-tête cu şeful diplomaţiei moldoveneşti, Iurie Leancă, în incinta Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Întâlnirea va fi urmată de o conferinţă de presă comună la ora 12:20, în hall-ul MAEIE et.I.

 
Ministrul israelian de externe se va întâlni, de asemenea, cu Preşedintele interimar, Marian Lupu, şi cu Prim-ministrul Vlad Filat. 
Avigdor Lieberman, care este originar din R. Moldova, va vizita liceele “Rambam” şi “B.Z. Gertseli”, va merge la Memorialul Victimelor pogromului Hebrew şi va depune flori la Monumentul Victimelor Ghetoului Evreiesc.

Sursa: MAEIE
  
Şeful diplomaţiei de la Chişinău, Iurie Leancă, a efectuat o vizita oficială în Israel în perioada 20-22 iunie, la invitaţia vicepremierului, ministrului israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman. Vizita marca "împlinirea a 19 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-israeliene". Avigdor Lieberman este originar din Chişinău, de unde a emigrat în 1978.   

Niciun comentariu: