sâmbătă, 20 august 2011

Detalii despre cetăţenii moldoveni implicaţi într-un accident rutier produs în România, lista persoanelor rănite

(UPDATE 15:45) Ambasada R. Moldova la Bucureşti a fost inştiinţată că încă trei persoane, care au fost rănite în accidentul din jud. Hunedoara si se aflau in spital, au fost externate în dupa amiaza zilei de astăzi. Astfel, rămân internate 5 persoane, cetăţenia cărora urmează să fie concretizată cu autorităţile române. Totodată, vă informăm că la bordul autocarului se aflau 7 minori, care nu au suferit vreo leziune corporală.
 
Serviciul mass media si relatii cu publicul al MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunţă că şase cetăţeni moldoveni şi doi cetăţeni italieni sunt încă spitalizaţi într-o clinică din oraşul Deva, după ce au fost răniţi în accidentul produs în noaptea de 19 august spre 20 august 2011, la ora 00:14, în judeţul Hunedoara. Medicii spun că ei se află în afara oricărui pericol, starea lor fiind satisfăcătoare, iar până la sfârşitul acestei zile ar putea fi externaţi.


Accidentul rutier, în care au fost implicate 53 de persoane, a avut loc pe autostrada D.N. 7, km 377, în afara oraşului Simeria. Poliţia română a anunţat printr-o notă remisă Ambasadei noastre la Bucureşti că şoferul autobuzului marca SETRA, nr. IL QC 737 înmatriculat în Republica Moldova şi, care, aparţinea companiei de transport Ideal X Club din Chişinău,  nu a păstrat distanţa corespunzătoare cu o altă maşină din faţă. 

La un moment dat, automobilul a frânat brusc. Pentru a evita coliziunea, conducătorul auto a virat în stânga, a pierdut controlul asupra autobuzului şi s-a răsturnat. În urma accidentului, 21 de persoane au fost rănite. Conform datelor furnizate de poliţia din Hunedoara, printre acestea se mai aflau doi cetăţeni ucraineni şi un cetăţean rus.

Jumătate dintre pasagerii implicaţi în accidentul rutier şi-a continuat drumul spre Italia noaptea trecută, ei fiind preluaţi şi transportaţi cu un autobuz al aceleasi companii. Un  alt autocar se află acum în drum spre Deva, pentru a transporta restul pasagerilor la destinaţie.

Poliţia română a intentat un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe marginea acestui caz.
Ambasada R. Moldova la Bucureşti se află în contact permanent cu medicii şi autorităţile române pentru a oferi sprijinul necesar cetăţenilor noştri, precum şi pentru a monitoriza situaţia, şi furniza noi detalii despre circumstantele producerii accidentului.

Lista persoanelor rănite (date oferite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara):
MARCAN Viorica ,  45 de ani, cetăţean al RM
DIMITROV Ivan, 70 de ani, cetăţean al RM
PETROV Valentina, 52 de ani, cetăţean al RM
MARIAN Ioana, 45 de ani, cetăţean al RM
CHERJOBA Alexandru, 38 de ani, cetăţean al RM
SARGAROVSCHI Nina, 36 de ani, cetăţean al RM
GIGLIO Domenico, 40 de ani, cetăţean al Italiei (numele celui de-al doilea cetăţean italian nu se ştie)
DOBROVOLSCAIA Viorica, 37 de ani, cetăţean al RM
GOJINEVSCHI Andriana, 37 de ani, cetăţean al RM
GOROBEI Liliana, 50 de ani, cetăţean al RM
SIMINIUC Mariana, 34 de ani, cetăţean al RM
SASCO Carolina, 34 de ani, cetăţean al RM
NAVIN Veronica, 40 de ani, cetăţean al RM
SPAC Tatiana, 51 de ani, cetăţean al RM
NAZAR Liliana, 27 de ani, cetăţean al RM
TELEAGĂ Galina, 50 de ani, cetăţean al RM
SLUHINSCHI Ludmila, 35 de ani, cetăţean al RM
LOZINSCHI Vera, 46 de ani, cetăţean al RM
CHUNTUL Angela, 50 de ani, cetăţean al Ucrainei
CHUNTUL Oksana, 22 de ani, cetăţean al Ucrainei
SAAR  Natalia, 47 de ani, cetăţean al Federaţiei Ruse

Sursa: MAEIE

2 comentarii:

Anonim spunea...

vreau sa va informez ca dupa accident a fost continiata calatoria simbata la orele19.00 cu totii...in afara de o doamna cae a fost retinuta la spital...eu am in acest autocar pe locul dinainte vreau sa spun ca soferul autocarului nostru nu a fost de vina...afost de vina un automobil care a fugit de la locul accidentului

Eleonora Lisnic spunea...

Mulţumesc pentru precizare. Ne bucurăm că aţi fost ocrotiţi şi sunteţi bine acum. Multă sănătate şi succes acolo unde sunteţi!