vineri, 26 august 2011

Felicitări de la Barack Obama şi Dmitri Medvedev cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova


Cu prilejul celei de-a 20-a aniversări de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova faţă de Uniunea Sovietică, Marian Lupu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, președinte al Parlamentului, a primit mesaje de felicitare din partea preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi preşedintelui Federației Ruse, Dmitri Medvedev.
În timp ce Barack Obama reconfirmă sprijinul SUA „pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei”, Dmitri Medvedev vorbeşte doar despre „promovarea soluționării politice a diferendului transnistrean, în scopul consolidării stabilității și securității în regiune”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Chișinău, 26 august 2011 - Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului a primit un mesaj de felicitare din partea Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, cu prilejul celei de-a 20-a aniversări a independenţei Republicii Moldova.
În scrisoare se menționează:
”În numele poporului american, Vă felicit pe Dumneavoastră și cetățenii Republicii Moldova cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Independenței națiunii dumneavoastră, sărbătorită pe 27 august.
Statele Unite se alătură poporului moldovean în a saluta succesele înregistrate de țara dumneavoastră pe parcursul acestor 20 de ani de independență, îndeosebi eforturile depuse în ultimii doi ani de tranziție spre o societate bazată pe principiul democrației și supremației legii. După cum a subliniat și Vicepreședintele Biden în timpul vizitei sale în Moldova în luna martie, Statele Unite doresc să vadă Moldova avansând perspectivele sale de integrare europeană și vor continua să susțină Moldova în acest proces.
Cu ocazia acestei aniversări importante, reiterez susținerea noastră pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei și îndemn Guvernul Dumneavoastră să rămână ferm angajamentului său de a deveni un Stat European modern, democratic și prosper.
Aștept cu nerăbdare să continuăm și pe viitor consolidarea parteneriatului dintre țările noastre”.

Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova

COMUNICAT DE PRESĂ
Chișinău, 26 august 2011 - Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului a primit un mesaj de felicitare din partea Preşedintelui Federației Ruse, Dmitri Medvedev cu prilejul celei de-a 20-a aniversări a independenţei Republicii Moldova.
În scrisoare se menționează:
”Vă felicit cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Zilei Independenței, sărbătoare națională a Republicii Moldova.
Consolidarea statalităţii moldoveneşti, reforma  domeniilor social şi economic în republică sunt esenţiale pentru realizarea potenţialului de cooperare multilaterală între ţările noastre.  Confirm pe această cale opțiunea în favoarea dezvoltării parteneriatului în spiritul Tratatului de prietenie şi cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, anul acesta celebrând un deceniu de la semnarea acestuia.
Sunt convins că includerea pe agenda relațiilor ruso-moldovenești a unor noi proiecte economice și extinderea relațiilor în domeniul cultural-umanitar vor contribui la aprofundarea relațiilor de parteneriat, în beneficiul cetățenilor ambelor țări. Scopurilor și obiectivelor acestui tratat corespund  cooperarea constructivă în contextul relațiilor internaționale și promovarea soluționării politice a diferendului transnistrean, în scopul consolidării stabilității și securității în regiune”.

Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova

Niciun comentariu: