sâmbătă, 27 august 2011

Felicitări de la Emil Boc şi Vladimir Putin pentru Vlad Filat, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova


27.08.2011
Comunicat de presă

Prim-ministrul Vlad FILAT a primit mesaje de felicitare cu ocazia celor 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova din partea omologului său roman Emil BOC
În mesajul adresat, Emil BOC menţionează că în acest an se împlinesc şi 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Moldova şi România.
“Paşii întreprinşi de Guvernul Republicii Moldova sub conducerea Dvs. pentru aprofundarea cooperării Bucureşti - Chişinău în toate domeniile de activitate au fost dublaţi de determinarea autorităţilor Republicii Moldova de menţinere în ritm susţinut a reformelor necesare aproprierii de Uniunea Europeană”, spune Emil BOC.
Premierul roman sublinează în mesajul său că dimensiunea economică este extrem de importantă în relaţia dintre cele două state şi optează pentru impulsionarea colaborării în special în sectorul energetic.  
În finalul mesajului, Emil BOC dă asigurări de tot sprijinul Guvernului României în vederea consolidării parcursului democratic şi pro-european al Republicii Moldova.

27.08.2011

Comunicat de presă
Prim-ministrul Vlad FILAT a primit un mesaj de felicitare cu ocazia a 20 de ani de Independenţă a Republicii Moldova din partea Prim-ministrului Federaţiei Ruse, Vladimir PUTIN
În mesaj, Preşedintele Guvernului rus adresează felicitări cordiale cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova şi urează multă sănătate, fericire, succes, bunăstare şi prosperitate omologului său moldovean şi poporului Republicii Moldova.
„Relaţiile moldo-ruse se bazează pe unitatea şi prietenia, care dăinuiesc între popoarele noastre din cele mai vechi timpuri. Sînt sigur că experienţa de colaborare acumulată pe parcursul timpului va contribui la  consolidarea cooperării moldo-ruse reciproc avantajoase în domeniile comercial-economice, ştiinţifice, umanitare şi alte sfere, dar şi la activizarea colaborării în cadrul CSI”, se menţionează în mesajul semnat de Vladimir PUTIN.

Niciun comentariu: