marți, 23 august 2011

„Fulger”, unitatea de elită a MAI, la 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova

Foto: mai.md

Marţi, 23 august 2011, în ajunul împlinirii a 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova faţă de URSS, ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, a vizitat Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”.
Ministrul a depus flori la Memorialul colaboratorilor BPDS „Fulger” căzuţi în timpul conflictului armat de pe Nistru (1992).

BPDS „Fulger” este o unitate de elită a Ministerului Afacerilor Interne. 


Poliţiştii din “Fulger” au fost printre primii care au ripostat atacurilor separatiste din stânga Nistrului, apărând suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.
În timpul conflictului armat din primăvara-vara anului 1992, BPDS „Fulger” a pierdut 31 de camarazi, iar alţii 260 au fost răniţi.

Serviciul de presă al MAI relatează că astăzi, în preajma Zilei Independenţei Republicii Moldova (27 august), “pentru rezultate înalte în activitatea de serviciu”, ministrul Alexei Roibu a oferit grade speciale, diplome de onoare şi premii băneşti celor mai destoinici angajaţi ai BPDS „Fulger”.

Colonelul de poliţie Ion Ţurcan, comandantul subdiviziunii “Fulger”, în prezenţa întregului efectiv aliniat pe platoul unităţii, i-a înmânat ministrului Roibu medalia jubiliară a brigăzii şi cartea „Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger””.Foto de Igor Rotari, Arena.md: 
 Niciun comentariu: