vineri, 5 august 2011

Militarii din Republica Moldova, onoraţi la ”Rapid Trident 2011”

Foto: army.md

Militarii moldoveni au demonstrat un ”potențial enorm” la ”Rapid Trident”


”În cadrul exerciţiului multinaţional „Rapid Trident 2011”, militarii moldoveni au demonstrat un leadership puternic, iar comandanţii de companii ai Armatei Naţionale posedă un potenţial enorm”, a declarat locotenent-colonelul Ken Koop, superiorul grupului de observatori militari, vineri, 5 august, în cadrul şedinţei de bilanţ a exerciţiului multinaţional de menţinere a păcii „Rapid Trident 2011”, desfăşurat la Centrul de instruire Iavorov, Ucraina.


În cadrul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” au fost implicaţi circa 2.000 de militari din nouă ţări: Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Canada, Polonia, Slovenia, Serbia, Marea Britanie şi SUA, precizează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

În cadrul ceremoniei de închidere, co-directorii exerciţiului, Veaceslav Nazarchin şi Kevin Volk, au felicitat contingentul de militari moldoveni şi au remarcat prestaţia bună a efectivului Armatei Naţionale cu cadouri şi diplome.

Armata Naţională a detaşat la exerciţiu aproximativ 100 de militari, iar contingentul a fost format din trei plutoane de infanterie, o grupă cu destinaţie specială şi una de geniu.

Militarii moldoveni au îndeplinit în cadrul exerciţiului multinaţional „Rapid Trident 2011” misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, dar şi operaţiuni de deminare şi de desantare cu implicarea grupelor de geniu şi cu destinaţie specială a Armatei Naţionale.

Astfel, pe parcursul celor două săptămâni de aplicaţii, militarii Armatei Naţionale au efectuat antrenamente practice la punctele de comandă şi control, escortarea convoiului, realizarea cordonului şi operaţiuni de cercetare–patrulare.

“Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace, iar Armata Naţională participă la acest exerciţiu din anul 2007.

Scopul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” este de a îmbunătăţi interoperabilitatea trupelor multinaţionale din ţările Parteneriatului pentru Pace în operaţiuni de menţinere a păcii.Niciun comentariu: