marți, 2 august 2011

Modificări în procesarea solicitărilor de vize pentru Marea Britanie

Începând cu data de 15 august 2011, toate solicitările de vize pentru Marea Britanie depuse la Chişinău vor fi procesate la Centrul regional pentru Europa Centrală şi de Est al Agenţiei de Frontieră a Regatului Unit, care se află în Varşovia. 

Procesul de solicitare a vizei pentru solicitanţii din Republica Moldova nu se schimbă. 
 
Solicitanţii de vize vor continua să depună dosarul în regim on-line pe pagina electronică a visa4UK şi sa-şi facă programare la Secţia Vize a Agenţiei de Frontieră a Regatului Unit din cadrul Ambasadei Britanice de la Chişinău pentru a depune formularul, paşaportul şi documentele justificative, să ofere datele sale biometrice şi să achite taxa pentru viză.

 

Solicitanţii de vize nu vor achita taxe suplimentare şi termenul de procesare a dosarelor va rămâne neschimbat.
Agenţia de Frontieră a Regatului Unit intenţionează să proceseze majoritatea dosarelor, cu excepţia celor legate de stabilirea cu traiul in Marea Britanie, timp de 15 zile lucrătoare din momentul depunerii dosarului la Chişinău.
Aceste condiţii corespund Codului Standardelor de Servicii pentru Clienţi publicat de către Agenţia de Frontieră a Regatului Unit.
 

Solicitanţii de vize sunt încurajaţi sa continue practica de depunere a cererilor pentru viză cu suficient timp înaintea efectuării călătoriei planificate în Marea Britanie.
 
O solicitare poate fi acceptată cu până la trei luni înainte de data planificată a călătoriei. Totodată, solicitanţii trebuie să se asigure ca nu vor avea nevoie de paşaport pentru alte călătorii sau orice alt scop pe perioada procesării dosarului.
 
Centralizarea procesării vizelor la centrele regionale face parte din programul global al Regatului Unit al Marii Britanii de a oferi solicitanţilor de vize un serviciu mai eficient şi flexibil, asigurînd standarde mai înalte şi decizii de calitate, la fel şi o capacitate sporită în perioadele de creştere a numărului de solicitări, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe. 

Serviciul de presă al MAEIE

Niciun comentariu: