marți, 2 august 2011

Parlamentarul Corneliu Chişu: Canada poate ajuta R. Moldova, inclusiv în domeniul de apărare

Foto: army.md

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa a primit marţi, 2 august, la sediul Ministerului Apărării, vizita de lucru a membrului Comisiei pentru Apărare din cadrul Camerei Comunelor a Parlamentului canadian, Corneliu Chişu, şi a ambasadorului Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, informează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Parlamentarul canadian Corneliu Chişu este originar din România şi a activat în calitate de consul onorific al Republicii Moldova în Canada, în anii 1994 - 2003.  

 

Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe Corneliu Chişu cu ocazia obţinerii mandatului de deputat şi s-a arătat convins că, în această calitate, parlamentarul canadian va reuşi să impulsioneze relaţiile de colaborare dintre Canada și Republica Moldova. Părţile au abordat aspecte privind stadiul actual al relaţiilor moldo-canadiene şi perspectivele de relansare a dialogului pe segmentul de apărare.
 
"Suntem preocupaţi de întărirea şi dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale cu toate statele pe principii de egalitate şi respect reciproc, iar Canada nu este o excepţie”, a menţionat ministrul Apărării la întâlnirea cu Corneliu Chişu. „Consider că vizita pe care o efectuaţi în R. Moldova va fi un nou punct de pornire pentru dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale, deoarece vrem să  intensificăm dialogul politico-militar la nivelul celor două armate”.

La rândul său, parlamentarul canadian a mulţumit ministrului Apărării pentru această întrevedere şi a menţionat că ”R. Moldova evoluează profund sub toate aspectele, iar acest lucru denotă că politicile promovate de autorităţile moldovenei sunt corecte”. Totodată, deputatul canadian a remarcat că Guvernul Canadei este dispus să asiste R. Moldova în consolidarea proceselor democratice şi atingerea obiectivului de integrare europeană.
 
„Schimbările produse în R. Moldova şi aspiraţiile guvernului moldovean privind integrarea în Uniunea Europeană sunt încurajatoare. În acest sens, Canada este o ţară care poate să ajute R. Moldova în diverse sfere de activitate, inclusiv în domeniul de apărare. Canada este lider în operaţiunile de menţinere a păcii, iar această experienţă valoroasă poate fi transmisă militarilor moldoveni”, a accentuat Corneliu Chişu.
 
Ministrul Vitalie Marinuța şi-a exprimat convingerea că R. Moldova şi Canada pot identifica mecanismele necesare pentru a aprofunda cooperarea în domeniul militar. În acest context, Vitalie Marinuţa şi Corneliu Chişu au apreciat înalt schimbul de opinii avut şi au convenit să continue discuţiile pe domenii de interes reciproc, mai notează Serviciul de presă al Ministerului Apărării, citat de Arena.md.

Niciun comentariu: