luni, 8 august 2011

Pregătiri pentru 27 august, Ziua Independenţei
08.08.2011
Comunicat de presă

Viceprim-ministrul Mihai MOLDOVANU a prezidat astăzi şedinţa Comisiei de stat pentru organizarea manifestărilor legate de sărbătorirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova

La şedinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor responsabile de organizarea şi desfăşurarea evenimentului, ai primăriei municipiului Chişinău, regizori şi agenţi economici.

Participanţii la reuniune au făcut o trecere în revistă a acţiunilor de pregătire a manifestărilor dedicate sărbătoririi zilei de 27 august.


Manifestările consacrate sărbătoririi a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova vor începe la orele 09.00, cu depunere de flori la monumentul Ştefan cel Mare. Ulterior va avea loc o ceremonia oficială şi parada militară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, urmat de un concert de muzică uşoară, dar focuri de artificii. Pe parcursul zilei vor mai avea loc spectacole tematice dedicat Zilei Independenţei, susţinute de către interpreţi de muzică populară şi uşoară, colective folclorice şi echipe de dansatori. Vor evolua colective artistice din centrele raionale şi formaţii etno-culturale. De asemenea, va fi organizată o paradă a fanfarelor şi un program muzical-literar susţinut de către copiii de la Centrul ARTICO.

Acţiuni dedicate celor 20 de ani de Independenţă vor avea loc şi în centrele raionale şi peste hotarele ţării, acolo unde locuiesc concetăţenii noştri.

Ministrul Culturii, Boris FOCŞA a precizat că toate pregătirile decurg foarte bine, dînd asigurări că sărbătorirea a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova va fi o acţiune de amploare şi va include un program vast de manifestări cultural-artistice.

Reprezentantul Ministerului Apărării, generalul de brigadă, Vitalie STOIAN a comunicat că pregătirile pentru parada militară au început la data de 30 iunie a.c., iar de două ori pe săptămînă acestea se desfăşoară cu implicarea tehnicii militare. Pe data de 17, 20 şi 24 august vor avea loc repetiţii generale ale paradei militare în PMAN. La paradă vor defila 65 unităţi de tehnică militară.

Vice-ministrul Afacerilor Interne, Iurie CHEPTPNARU a menţionat că colaboratorii organelor de poliţie sînt pregătiţi pentru asigurarea măsurilor de securitate şi a ordinii publice în vederea bunei desfăşurări a acţiunilor preconizate. El a precizat că securitatea va fi asigurată de către un efectiv numeros de poliţie, fără amplasarea unui gard de protecţie în PMAN.

Vicepremierul Mihai MOLDOVANU a accentuat că în zilele următoare va efectua o vizită la Ministerul Apărării pentru a verifica nivelul de pregătire către parada din 27 august. Mihai MOLDOVANU a dat asigurări că Guvernul va asigura mijloacele financiare necesare pentru desfăşurarea tuturor acţiunilor prevăzute în Program.

Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului


Niciun comentariu: