duminică, 21 august 2011

Veaceslav Drobot, student: “Pe 27 august fac 20 de ani, ca şi Republica Moldova”


Interviu Info-Prim Neo din ciclul „Moldova-20! Încotro?, cu Veaceslav Drobot, student

– Ce semnificaţie are pentru tine ziua de 27 august 1991?


– O semnificaţie dublă. În primul rând, este data la care m-am născut şi, ca şi pentru fiecare, ziua de naştere este o dată semnificativă. La fel, această zi este importantă pentru ţara noastră şi pentru cetăţeni ei, pentru că 20 de ani în urmă Republica Moldova a devenit un stat independent şi suveran.


– Cât de importantă este Declaraţia de Independenţă pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii acestei ţări?


– În opinia mea, pentru fiecare stat independenţa este primordială, deoarece doar astfel ai posibilitatea să te dezvolţi ca stat, să te afirmi pe arena mondială şi să progresezi.


– Cum vezi Republica Moldova în perspectivă, peste 20 de ani?


– Sunt convins că în Republica Moldova se vor produce multe schimbări. Important este ca acestea să meargă într-o direcţie corectă. Rămân optimist şi sper că vor fi în timp create mai multe oportunităţi pentru tineri.


– Crezi că generaţia din care faci parte e diferită de cea până la independenţă? Ce anume s-a schimbat?


– Într-adevăr reprezint o altă generaţie, poate nu atât de diferită cum se crede. Totuşi, comparativ cu tinerii de acum 20 de ani, suntem oricum alţii. Actualmente tinerii sunt mai liberi, chiar şi în ceea ce ţine de exprimarea opiniei, de comportament, de atitudine etc.


– Cum îţi vezi viitorul?


– Sunt student la medicină. Desigur, ca şi majoritatea tinerilor, îmi doresc să mă afirm, să devin un medic profesionist. Cel mai important pentru mine ar fi să am aici, în ţara mea, posibilităţi să cresc, să nu fiu nevoit să plec peste hotare, aşa cum o fac în prezent foarte mulţi.


Veaceslav Drobot este născut la data de 27 august 1991. Este originar din satul Caracuşenii Vechi, raionul Briceni. În prezent studiază la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.
  

Niciun comentariu: