miercuri, 24 august 2011

Vladimir Voronin și Marian Lupu au marcat 67 de ani de la operațiunea Iași - Chișinău

Comuniștii, dar și simpatizanți ai PCRM au depus flori la Memorialul "Eternitate". Aceștia au comemorat 67 de ani de la operațiunea Iași-Chișinău.

Și președintele interimar Marian Lupu a depus flori la complexul memorial, dar și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul Chișinăului.

Reprezentanți ai ambasadelor Ucrainei și Federașiei Ruse urmau să depună flori la Complexul memorial de la Șerpeni. 

Sursa: Pro TV


Astăzi se împlinesc 67 de ani de la încheierea operaţiunii Iaşi-Chişinău din al Doilea Război Mondial. În urma acesteia, armata sovietică a recăpătat controlul asupra teritoriului Moldovei. 

Cu această ocazie, în această dimineaţă, preşedintele interimar al ţării, Marian Lupu, a depus flori la memorialul Eternitate, după care au venit şi comuniştii.

”Ziua de 24 august 1944 s-a încheiat războiul în Republica Moldova. Odată cu aceasta, Moldova a fost eliberată de sub jugul fascist, s-a terminat războiul, s-a terminat moartea, vărsarea de sânge şi a venit pacea pe acest pământ”, a spus Marian Lupu, după ce a depus flori la memorialul Eternitate.

Şi PCRM, în frunte cu liderul partidului, Vladimir Voronin, a fost să depună flori la Memorial. Şi de această dată, liderul comuniştilor a reluat acuzaţiile în adresa reprezentanţilor Alianţei.

”Noi demult am numit Alianţa profascistă şi aşa şi este. Deoarece genocidul, batjocura faţă de poporul moldovenesc, la care ei recurg în fiecare zi şi oră, nu poate fi numit cu alte cuvinte”, a menționat Vladimir Voronin.

Unii dintre politicieni şi istorici spun că în această zi dimpotrivă, Moldova a fost ocupată de sovietici, şi nu eliberată.

Niciun comentariu: