luni, 12 septembrie 2011

Audieri parlamentare în cazul atacurilor raider iniţiate de Comisia economie, buget, finanţe


Chişinău, 12 septembrie 2011 – Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe începe audierile parlamentare în legătură cu recentele atacuri de tip raider asupra unor bănci şi companii din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut astăzi de către Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe Veaceslav Ioniţă, în cadrul unui briefing de presă.Prima şedinţă va avea loc marţi, 13 septembie 2011 şi vor fi audiate Banca Naţională a Moldovei şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare. Veaceslav Ioniţă a precizat că şi săptămâna viitoare vor avea loc audieri, fiind urmate şi de altele în cazul în care va fi nevoie.


Potrivit deputatului Veaceslav Ioniţă, scopul acestor audieri parlamentare este acumularea informaţiilor în legătură cu atacurile de tip „raider” asupra sistemului financiar-bancar din Republica Moldova. Membrii Comisiei economie, buget şi finanţe urmează să identifice carenţele legislative, în cazul în care acestea există, şi să verifice cum instituţiile de stat vizate au gestionat situaţia. Informaţiile acumulate vor fi incluse într-un raport, care, ulterior, va fi prezentat în plenul Parlamentului pentru a se lua o decizie în legătură cu acest caz.


”Republica Moldova a cunoscut un atac de tip raider fără precedent, de aceea noi avem de rezolvat două probleme. Prima este să asigurăm proprietarului proprietatea şi a doua, cu mult mai dificilă, este să fie pedepsiţi vinovaţii. Mai mult decât atât, partenerii de dezvoltare ne-au spus că dacă cei vinovaţi nu sunt pedepsiţi, problema se va conserva şi va reapărea în scurt timp. Cred că vom reuşi să demonstrăm că Republica Moldova este un stat cu instituţii funcţionale”, a declarat Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, care a precizat că a solicitat sprijin de la mai multe structuri internaţionale pentru a investiga respectivele atacuri de tip raider.


Veaceslav Ioniţă a adresat un apel către toţi cei care consideră că li s-au încălcat drepturile de proprietate sau care deţin informaţii utile cu referire la aceste cazuri, să le trimită, pe parcursul acestei săptămâni, Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 105 sau pe adresa de e-mail vi@parlament.md.


Secţia Relaţii cu mass-media a
Parlamentului Republicii Moldova

Niciun comentariu: