joi, 1 septembrie 2011

"Bucuria" îşi întrerupe activitatea


Cea mai mare întreprindere de cofetărie din Republica Moldova, SA "Bucuria", îşi suspendă activitatea din 5 septembrie, transmite Infotag. Tot de pe 5 septembrie angajaţii vor fi  trimiși în concediu pe o perioadă nedeterminată de timp.
Potrivit administraţiei întreprinderii, stoparea temporară a activităţii a fost provocată de faptul că uzina nu mai este asigurată cu zahărul necesar pentru producţie. În opinia conducerii "Bucuria", s-a ajuns la această situație din cauza politicilor promovate de stat în reglementarea pieţei interne a zahărului.
Potrivit sursei citate, în 2010, volumul vânzărilor întreprinderii "Bucuria" a crescut cu 15% - până la 406,6 milioane de lei. Profitul net a constituit, anul trecut, 23,44 milioane lei, faţă de 4,478 milioane lei în 2009.
SA "Bucuria" aparţine companiei ruse Trade House Valday (66,46%), firmei moldoveneşti Legenda şi altor aproximativ 4.400 de acţionari. Fabrica şi-a început activitatea în 1946 şi fabrică mai mult de 250 tipuri de produse de cofetărie.
Sursa: Publika.md

Niciun comentariu: