vineri, 23 septembrie 2011

Comandantul Brigăzii „Dacia”, locotenent-colonelul Andrei Grosu, a fost demis

CHIŞINĂU, Septembrie 23, 2011 – În prima jumătate a zilei de azi, 23 septembrie, a avut loc şedinţa Consiliului Colegial al Ministerului Apărării, în cadrul căreia a fost discutată inclusiv problema disciplinei militare în Armata Naţională.

Reieşind din abaterile grave comise în respectarea regulamentelor militare de către efectivul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, Consiliul Colegial a decis eliberarea din funcţie a comandantului unităţii, locotenent-colonel Andrei Grosu.
La baza demiterii a stat accidentul tragic produs în seara zilei de miercuri, 21 septembrie, cînd un soldat în termen a fost rănit mortal de către un alt coleg, aflat în serviciul de gardă.

Totodată, în rezultatul şedinţei Consiliului Colegial al Ministerului Apărării, sancţiuni disciplinare au fost aplicate altor factori de decizie din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării

Şeful Statului Major, Iurie Dominic, va fi demis la ordinul lui Marian Lupu. Nota informativă despre decesele în Armată prezentată de generalul Dominic


Niciun comentariu: