miercuri, 28 septembrie 2011

Dumitru Pulbere comentează demiterea sa din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale


Dumitru Pulbere: M-am aşteptat la o asemenea decizie, vor un om pe care să-l manipuleze
2011-09-28/13:02 „M-am aşteptat la o asemenea decizie. Scopul a fost ca în locul meu să vină o persoană care să poată fi manipulată”, a declarat Dumitru Pulbere după ce magistraţii constituţionali au votat, miercuri, pentru demiterea sa din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale. Dumitru Pulbere a spus că, dacă s-ar merge pe logica că a fost demis din cauza declaraţiilor politice pe care le-a făcut, atunci toţi judecătorii Curţii Constituţionali ar trebui eliberaţi din funcţie, transmite Info-Prim Neo.


„Am înţeles una: dacă un cetăţean, în cazul dat eu, Pulbere, încearcă să spună ceva ce este corect, ce corespunde Constituţiei, încearcă să nu fie de buzunar, o primeşte peste cap. Consideraţi că sunt naiv şi nu-mi dau seama că în culise s-a lucrat peste noapte, nu văd că funcţia mea le stătea multora în gât? Dar aşa a fost să fie. Va trece şi aceasta. Eu rămân să activez ca judecător”, a declarat Dumitru Pulbere jurnaliştilor.

Dumitru Pulbere susţine că nu este important pentru el postul de preşedinte, importantă este supremaţia Constituţiei ţării. „Opinia publică, societatea civilă şi politicienii trebuie să înţeleagă că, dacă vorbim de doi de ani de zile de principii şi valori şi niciun pas nu se face pentru a ieşi din criza politică, atunci unde este demnitatea fiecărui demnitar învestit pentru a servi poporului?”, a remarcat deja fostul preşedinte al Curţii de Conturi.

Dumitru Pulbere a spus că demiterea sa are legătură cu hotărârea din 20 septembrie (când Curtea Constituţională a declarat că Parlamentul nu poate institui prin lege organică o altă majoritate de alegere a preşedintelui ţării, n.r.). „Cineva din politicieni nu s-a aşteptat la o asemenea decizie şi chiar mi-a spus acest lucru”, a declarat Dumitru Pulbere.

Fostul preşedinte este hotărât să riposteze dacă cineva va încerca să-l demită şi din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. „Dacă cineva doreşte să iniţieze procedura de rechemare din funcţia de judecător, vreau să văd cum va face, deoarece în Constituţie este scris că judecătorul este inamovibil”, a declarat Dumitru Pulbere, făcând referire la faptul că liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că va pune întrebarea de rechemare a lui Dumitru Pulbere din funcţia de judecător.

Dumitru Pulbere a comunicat că are pregătit un demers, pe care dorea să-l înainteze plenului Curţii, în care sunt indicate nişte probleme de corupere a unui judecător constituţional, însă nu va da publicităţii demersul.

Pentru demiterea preşedintelui Curţii Constituţionale au votat patru judecători şi doar unul a fost împotrivă. „Eu le sunt recunoscător la toţi cinci”, a spus Dumitru Pulbere.

Dumitru Pulbere a fost demis în urma unui demers depus de către judecătorul Victor Puşcaş. Interimatul funcţiei de preşedinte al Curţii Constituţionale îl va exercita Valeria Şterbet.

Dumitru Pulbere a fost preşedinte al Curţii Constituţionale din 2007. Niciun comentariu: