miercuri, 7 septembrie 2011

În Polonia, Vlad Filat a avut o întâlnire cu Mihail Saakaşvili Comunicat de presă

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Georgiei, Mihail SAAKAŞVILI, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Polonia

Părţile au discutat aspecte ce vizează problematica relaţiilor moldo-georgiene, fiind subliniată necesitatea consolidării dialogului şi dezvoltării relaţiilor bilaterale.

 Prim-ministrul a exprimat gratitudine părţii georgiene în legătura cu acordarea ajutorului umanitar în vederea depăşirii consecinţelor inundaţiilor din Republica Moldova din vara anului 2010.


Vlad FILAT a evidenţiat importanţa efectuării unui schimb de experienţă în domeniul cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, precum şi a preluării experienţei Georgiei în implementarea unor reforme.

     Interlocutorii au menţionat că, în ultimul timp, relaţiile moldo-georgiene au cunoscut o dezvoltare intensă, fiind organizate mai multe vizite reciproce la nivel înalt şi de experţi.

    Totodată, părţile s-au pronunţat pentru intensificarea acţiunilor orientate spre dezvoltarea continuă a colaborării comercial-economice.

În context, a fost subliniată necesitatea demarării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare în domeniul economico-comercial, organizării reciproce a unor expoziţii naţionale de mărfuri, activizării procesului de fondare a unor întreprinderi mixte moldo-georgiene, realizării unor proiecte comune în domeniul turismului şi altele.   

Serviciul de presă al Guvernului

Niciun comentariu: