joi, 1 septembrie 2011

Întrevedere Marian Lupu – Avigdor Lieberman, la Chişinău

COMUNICAT DE PRESĂ

Chișinău, 01 septembrie 2011 Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului, a avut o întrevedere cu ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost  abordate subiecte ce țin de aprofundarea bunelor relații de colaborare dintre ambele state, subiecte ce vizează dialogul politic bilateral, colaborarea comercial-economică, umanitară, relațiile cu diaspora, depășirea crizei politice din Moldova și soluționarea politică a diferendului transnistrean.


Oficialul israelian a menționat că, începând cu 01 septembrie 2011, a intrat în vigoare regimul eliberării de vize fără de plată pentru cetățenii Republicii Moldova, care doresc să viziteze Israelul. De asemenea, dânsul a relevat importanța impulsionării activității comisiilor interguvernamentale moldo-israeliene, pentru aprofundarea și extinderea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Israel.

Grație ministrului israelian al Afacerilor Externe a fost posibilă eliberarea de vize fără de plată pentru cetățenii Moldovei, inițierea unui proiect trilateral, cu participarea Republicii Moldova, României și Israelului, privind construirea unui Centru de certificare a produselor agroindustriale conform standardelor europene, internaționale, un lucru deosebit pentru suportul promovării exporturilor Republicii Moldova.

Președintele interimar Marian Lupu a menționat că întrevederea a fost una foarte productivă, într-un stil de prietenie și înțelegere. Șeful statului a specificat rolul personal în acest sens a lui Avigdor Lieberman și contribuția Domniei sale pentru dinamizarea și oferirea unei noi calități a relațiilor bilaterale. Președintele Marian Lupu a mulțumit oaspetelui din Israel pentru ajutorul acordat unor instituții medicale din țara noastră, sub formă de medicamente, în sumă de circa 350 mii de dolari americani.  

Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova

Avigdor Lieberman, "fiul Chişinăului", soseşte în vizită oficială

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ii e dor lui Liberman de Moldova. Stiu ca intr-o vreme era asemanata cu tara fagaduintei. Si acum daca analizam mai bine tarisoara noastra este una bogata si frumoasa daca ar fi sa nu-i luam in seama pe politicieni.