joi, 1 septembrie 2011

Iurie Leancă la Reuniunea anuală a ambasadorilor români


Foto: mae.ro
Comunicat de presă al MAEIE:

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a participat la invitaţia omologului său Teodor Baconschi, în calitate de invitat special, la Reuniunea Anuală a Ambasadorilor români.

În adresarea sa, Vicepremierul moldovean a făcut un bilanţ al celor două decenii de relaţii diplomatice între Republica Moldova şi România, evocând semnificaţia raporturilor bilaterale în promovarea demersului european al ţării noastre. Iurie Leancă a fost asigurat de sprijinul plenar în continuare din partea României pentru apropierea Republicii Moldova de familia europeană.


Ministrul moldovean a avut o întrevedere cu şeful diplomaţiei române Teodor Baconschi, în cadrul căreia cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul actual al subiectelor de pe agenda bilaterală, avansarea în implementarea proiectelor de interconexiune energetică si organizarea şedinţei comune ale celor două Guverne în toamna anului curent. De asemenea, Viceprim-ministrul Leancă a acceptat invitaţia omologului său român de a participa la lucrările Reuniunii Ministeriale privind Strategia Dunării, care se va desfăşura la Bucureşti în luna noiembrie.

Vizita Vicepremierului Iurie Leancă se înscrie firesc în contextul dialogului permanent şi a raporturilor bilaterale avansate dintre Chişinău şi Bucureşti în cele mai diverse domenii.

Niciun comentariu: