miercuri, 7 septembrie 2011

Prostituţie în Chişinău: sunt păcălite fete de la sat, din familii vulnerabile. O reţea de proxeneţi a fost anihilată de Poliţie

Comunicat de presă al MAI:

Prostituție în capitală

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Departamentului de poliție al Ministerului Afacerilor Interne au contracarat activitatea unei filiere de proxeneți specializate în recrutarea femeilor moldovence în scopul practicării prostituției.

Ca rezultat al unei informații operative, oamenii legii au documentat activitatea rețelei timp de 6 luni. Grație investigațiilor desfășurate, au fost identificate patru femei, cu vârsta cuprinsă între 26 și 36 de ani. Potrivit cercetărilor polițienești, acestea racolau tinere din raioanele țării și le exploatau sexual. Pentru realizarea scopului său criminal, grupul a închiriat mai multe apartamente, în diferite sectoare ale capitalei și au plasat anunțuri în ziare de specialitate în anunţuri.
 
Cercetările forțelor de ordine au stabilit că grupul racola tinere din zonele rurale ale țării, țintind fete ce provin din familii social vulnerabile, cu vârste cuprinse între 18 și 27 ani.


Inițial acestora le era promis un serviciu decent, însă, după ce locuiau o perioada de timp în apartamentele închiriate, erau anunțate despre rolul său real. Motivul pentru care acestea erau impuse să se prostituieze erau datoriile exagerate pentru trai, hrană și haine.

Astfel, rambursarea se făcea în servicii intime. Pentru o oră de sex, fiecare client achita câte 500-600 lei. În majoritatea cazurilor niciun procent din sumă nu ajungeau pe mâna fetelor.

În urma cercetărilor au fost indentificate nouă victime, iar cele patru femei suspecte sunt cercetate penal în baza indicilor prevăzuți de art. 165 al. 2 Cod Penal al RM „Trafic de ființe umane”, art. 220 al. 2 Cod Penal „Proxenitsm”.

Investgațiile continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a tuturor circumstanțelor acestei fărădelegi.

Centrul depresă al DP MAI,
6 septembrie 2011

Un comentariu:

Alex spunea...

Romania - stat mafiot cu institutii nefunctionale condus de Crima Organizata
The Times a publicat un clasament al tarilor de unde sunt traficate cele mai multe fete, in tarile Europei de Vest:
• 1. Romania (pe locul 3, in 2006, după integrarea în Uniunea Europeană, situaţia s-a schimbat, România urcând în fruntea acestui top.) (12%)
• 2. Rusia (9%)
• 3. Bulgaria (8%)
• 4. Ucraina si Nigeria (7%)
• 6. Brazilia (5%)
• 7. Belarus; Moldova; Polonia; Ungaria; Tailanda (4%)
Conform datelor oficiale detinute de autoritatile italiene, in Roma 85% dintre prostituate sunt romance,in Milano 8 din 10 prostituate sunt romance. In Danemarca, Romania este tara cu cele mai multe prostituate si potrivit Europol, Eurojust, The Times, CNN, primul exportator de prostitutie din Europa este Romania.Fara complicitatea politiei, aceasta performanta negativa nu ar fi posibila.
Crima organizata cauta in mod constant afaceri legitime care pot fi folosite ca o acoperire.În spatele unor firme din judetul Arges care ofera locuri de munca pentru tinere, se ascund de fapt retele specializate în racolarea de fete care sfârsesc prin a se prostitua.
Aceste firme sunt folosite drept paravan, pentru a sustine activitati ilegale, pentru a spala banii, dar si pentru ca liderii mafioti sa fie vazuti drept antreprenori de succes.
Pe langa aceste firme, in stransa legatura cu ele, in orasul Curtea de Arges exista mai multe grupari mafiote care actioneaza subversiv si conspirativ in tara si strainatate (grupari mafiote indestructibile conduse de politia mafiota locala, care invoca motivul necunoasterii in legatura cu aceste bande) si care cu complicitatea taximetristilor locali, racoleaza, transporta si plaseaza fete pentru prostitutie, fete care ulterior sunt traficate extern
Masini ale proxenetilor din Arges care racoleaza fete pentru prostitutie si clienti pentru acestea, direct sau prin diversi intermediari, din baruri, restaurante, cofetarii, etc precum si prin intermediul telefonului (la fel, direct sau prin diversi combinatori): B-14-WXH – prostituata proxeneta cu onorabilitate aparenta care a fost casatorita si cu Caroli Pici, zis Loti, membru in banda lui George Nan, un infractor de talie internationala implicat in trafic de fiinte umane, rapiri, camatarie si omoruri, furturi din apartamente, furturi din si de masini, care pe data de 20 iunie 2004 a rapit si sechestrat pe Anna Maria Valdata,sotia unui magnat italian pentru care a cerut o rascumparare de peste 1 milion de euro ziare.zaraf.ro/articol8544/RAPITORUL-MILIARDAREI-INFRACTOR-INTERNATIONAL.htm
archivio.panorama.it/home/articolo/idA020001025842
independent.co.uk/news/world/europe/nightmare-of-kidnapping-returns-to-italy-as-millionaires-wife-is-held-733071.html
si B-34-TND - proxenet
Despre puscariasul-proxenet Caroli Pici, zis Loti si politia mafiota din Curtea de Arges:
ziarulprofit.ro/archives/6159
ziarulprofit.ro/archives/10990