duminică, 18 septembrie 2011

Vlad Filat a revăzut pichetul de grăniceri la care a făcut armata (Sevastopol, Ucraina)

Foto: gov.md
Comunicat de presă
18.09.2011

Prim-ministrul Vlad FILAT a vizitat pichetul de grăniceri numărul 7 din preajma oraşului Sevastopol (Ucraina), unde acum 22 de ani şi-a făcut serviciul militar

În cadrul vizitei, Prim-ministrul s-a întîlnit cu generalul Vadim DEMONENCO, fost comandant al acestei unităţi militare.

Generalul a menţionat că Vlad FILAT a fost un militar foarte bun şi, împreună cu întreaga sa familie, îşi aminteşte de el cu mare drag.


“Îmi pare foarte bine că, după atîţia ani, am reuşit să ne revedem. De cînd l-am cunoscut am ştiut că va fi un om destoinic care va ajunge departe în viaţă şi am avut dreptate”, a spus generalul despre Vlad FILAT.

Premierul a ţinut să revadă terenul pentru sport, acolo unde aveau loc antrenamentele zilnice, şi a menţionat că îşi aminteşte foarte des cele două ture zilnice de alergări - 3 km dimineaţa şi 6 km seara.

Vlad FILAT a mai menţionat că are multe amintiri frumoase din anii de armată legate de turnul de pază, de unde era monitorizată securitatea la frontieră. Premierul a ţinut neapărat să urce în turn, a discutat cu actualii grăniceri şi a testat aparatele de supraveghere cu care sînt dotaţi aceştia.

Conducerea pichetului de grăniceri i-a dăruit Premierului un costum de camuflaj purtat acum de grăniceri, un album care conţine imagini cu oraşul Sevastopol, dar şi cu oraşul antic grecesc Hersones, în apropierea căruia şi-a satisfăcut serviciul militar Vlad FILAT.

Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului
Niciun comentariu: