vineri, 23 septembrie 2011

Vlad Filat s-a întâlnit cu ambasadorul William H. Moser


23.09.2011
Comunicat de presă
Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. MOSER

Această întrevedere este prima de la acreditarea diplomatului american în calitate de Ambasador al SUA la Chişinău , la 21 septembrie,  în cadrul acesteia fiind abordate mau multe subiecte ce vizează relaţiile dintre cele două state şi cooperarea moldo-americană pe arena internaţională.


În debutul întrevederii, Prim-ministrul a exprimat recunoştinţă oficialului american pentru suportul constant al SUA în promovarea valorilor democratice, libertăţilor şi principiilor economiei de piaţă în Republica Moldova. Totodată, Vlad FILAT a apreciat înalt rolul SUA în promovarea reformelor vizînd integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi  în procesul de reintegrare a ţării noastre.

„Decizia aprobată pe 22 septembrie curent, la Moscova , privind reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2 pentru reglementarea problemei transnistrene este un succes comun. Aceasta demonstrează că împreună putem obţine rezultate bune”, a precizat Prim-ministrul.

Vlad FILAT a dat asigurări că Guvernul RM va acţiona şi în continuare avînd la bază principiul transparenţei şi responsabilităţii în relaţiile cu partenerii săi.

Prim-ministrul a remarcat consistenţa agendei de colaborare dintre cele două state, care conţine un set de proiecte foarte importante, menţionînd în special Programul „Compact”.

„Asta înseamnă că ne aşteaptă o activitate plină în continuare pentru implementarea proiectelor lansate în domeniul infrastructurii şi reformei justiţiei, dar şi iniţierea de noi proiecte necesare pentru ţara noastră”, a spus Vlad FILAT.

William H. MOSER s-a arătat interesat de o colaborare deschisă pe tot parcursul mandatului său.

„Este începutul unor relaţii foarte bune. Sînt convins că vom reuşi să acţionăm împreună pentru a ajuta Republica Moldova în atingerea obiectivelor care şi le-a propus”, a spus Ambasadorul.

William H. MOSER a reiterat disponibilitatea SUA de a susţine în continuare Republica Moldova în toate domeniile de dezvoltare şi a oferi asistenţa necesară privind perfecţionarea sistemelor de administrare, dar şi crearea unui climat investiţional favorabil, menţionînd că acesta este foarte important pentru o dezvoltare durabilă a ţării.

Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog deschis în vederea dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state pe toate dimensiunile de cooperare.

Direcţia comunicare şi relaţii cu presaa Guvernului

Niciun comentariu: