joi, 8 septembrie 2011

Vlad Filat s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi la Wroclaw, Polonia, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy BUZEK

În debutul întîlnirii, Jerzy BUZEK l-a felicitat pe Vlad FILAT cu premiul „Omul Anului”, care i-a fost decernat ieri, la Forumul Economic de la Krynica. Oficialul i-a urat mult succes în continuare în activitatea pe care o desfășoară.


Preşedintele Parlamentului European s-a interesat de situaţia politică din ţară, precizînd că urmăreşte atent ce se întîmplă în Moldova și cunoaște că președintele țării înca nu a fost ales. Jerzy BUZEK s-a interesat de posibilitățile care există în sensul depășirii crizei constituționale.

Vlad FILAT a făcut o prezentare a situației, menționînd că în cadrul AIE s-a convenit ca la 21 septembrie să fie anunțată o decizie.

Cu referire la dialogului politic dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Vlad FILAT a menţionat progresul înregistrat şi a reiterat angajamentul plenar pentru procesul de implementare a agendei de reforme asumate pentru parcursul european al statului nostru.

Prim-ministrul a exprimat mulţumiri pentru sprijinul Parlamentului European acordat Republicii Moldova şi a apreciat înalt susţinerea pentru consolidarea democraţiei în Republica Moldova.  

Vlad FILAT a opinat că o componentă importantă a planificării strategice a Uniunii Europene este legată de procesul de extindere, menţionînd  totodată rolul Parteneriatului Estic în dezvoltarea relaţiilor moldo-comunitare. În context, Premierul a exprimat speranţa că Summit-ul Parteneriatului Estic din  29 – 30 septembrie 2011, va constitui acel forum necesar pentru consolidarea relaţiilor UE cu ţările partenere. 

Prim-ministrul a reiterat că Republica Moldova este şi va continua să fie activă în cadrul Parteneriatului Estic, valorificînd plenar, oportunităţile oferite atît pe dimensiunea bilaterală, cît şi multilaterală în realizarea reformelor democratice, economice şi sociale.


Direcția comunicare și relații cu presa a Guvernului

Niciun comentariu: