luni, 3 octombrie 2011

Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea APCE


Chişinău, 3 octombrie 2011 – În perioada 3-7 octombrie 2011 delegaţia Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici, participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară la Strasbourg.

Din delegaţie fac parte deputaţii Valeriu Ghileţchi, Valeriu Munteanu şi Grigore Petrenco.

În faţa participanţilor la reuniune va prezenta un raport Preşedintele Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei Konstantin Gryshchenko, ministrul de externe al Ucrainei.

În cadrul sesiunii va rosti un discurs Mahmoud Abbas, Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene. APCE va examina solicitarea Consiliului Naţional Palestinian privind acordarea statutului de partener democratic.

Adunarea Parlamentară urmează să adopte o rezoluţie prin care le va cere medicilor să nu dezvăluie sexul copilului înainte de naştere. În mai multe state membre ale Consiliului Europei, în special în Albania, Armenia, Azerbaidjan şi Georgia, rata avorturilor selective, în funcţie de sexul copilului, a atins proporţii îngrijorătoare. 

Agenda sesiunii mai include chestiuni ce ţin de impactul Tratatului de la Lisabona asupra Consiliului Europei, cooperarea Consiliului Europei cu democrațiile emergente din lumea arabă, abuzurile în domeniul păstrării secretului de stat şi a securităţii naţionale, aspecte privind protecţia vieţii private pe Internet şi în mass-media online, funcţionarea instituţiilor democratice în Armenia, situaţia copiilor migranţi fără acte corespunzătoare şi altele.

Secţia Relaţii cu mass-media a Parlamentului Republicii Moldova

Niciun comentariu: