miercuri, 19 octombrie 2011

Jurnal.md: Baghirov a dispărut

 Eduard Baghirov a dispărut. După ce ieri s-a prezentat împreună cu avocatul său la procuratură, astăzi deja nu mai este de găsit. Sciitorul şi bloggerul rus este căutat de forţele de ordine.

Potrivit avocatului lui Baghirov, Andrian Matcovschi, bloggerul nu este de găsit la adresa unde se afla în arest la domiciliu. Totodată, acesta susţine că l-a văzut pe clientul său ultima dată ieri.

Matcovschi a precizat că a fost sunat de procuror şi anunţat că Baghirov nu este de găsit.


La 13 octombrie curent, faţă de Baghirov a fost aplicată măsura de arest la domiciliu, fiind eliberat din izolator.


Sursa: Jurnal.md

Comunicat de presă al Procuraturii Generale din 12 octombrie:

Dosarul „Baghirov” la etapa de finalizare

Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au finalizat urmărirea penală în cazul cetăţeanului Federaţiei Ruse, Eduard Bagirov, fapt comunicat astăzi oficial persoanei învinuite şi apărătorului său.

La începutul săptămînii, Procuratura Generală i-a înaintat lui Baghirov învinuirea finală, fiindu-i incriminată participarea în cadrul unui grup criminal organizat la dezordinile în masă din aprilie 2009 din centrul capitalei (art.46, 285 Cod penal).

Amintim că, pe 16 iunie 2011, la Chişinău a fost reţinut Eduard Baghirov, membru al agenţiei pseudo-literare 
www.litprom.ru - platformă virtuală de formare a opiniei publice în Federaţia Rusă şi spaţiul CSI, în special acolo unde populaţia este divizată după principiul lingvo-etnic.

Din probele acumulate de procurori pe parcursul urmăririi penale a rezultat:

În decursul anului 2008 – primul trimestru 2009, infiltrîndu-se activ în mediul social în calitate de „blogger”, „scriitor” şi utilizînd tehnologii de manipulare a maselor, a participat activ la elaborarea şi realizarea măsurilor de factură provocatoare, orientate la subminarea procesului pre şi post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009. Potrivit planului subversiv, aceste distorsionări urmau să poarte caracterul unei „revoluţii Twitter”, iar responsabilităţile pentru consecinţele grave ale acţiunilor violente - puse pe seama forţelor de opoziţie.

Potrivit procurorilor, în scenariul respectiv se înscrie şi îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu, în intervalul 6 - 7 aprilie 2009, de către unele persoane cu funcţii de răspundere din cadrul MAI şi SIS.Niciun comentariu: