vineri, 4 noiembrie 2011

Deputaţii Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc Dodon au părăsit Partidul Comuniştilor2011-11-04
Deputaţii Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au părăsit astăzi, 4 noiembrie, Partidul Comuniştilor din Republca Moldova (PCRM), transmite Info-Prim Neo.

„Scopul deciziei noastre este unul, dar e un scop complex: evitarea alegerilor anticipate, alegerea preşedintelui ţării, reformatarea guvernării şi stabilitatea politică şi socială. Timp de doi ani şi jumătate, de pe urma unor ambiţii nesănătoase şi a încăpăţinării principalilor actori politici, Republica Moldova a decăzut economic, iar cetăţenii şi-ai pierdut încrederea. Ne-am retras din PCRM pentru a tăia „nodul gordian” al urii şi neîncrederii”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă, vineri, 4 noiembrie.


Acesta a menţionat că prin retragerea lor, aceşti trei deputaţi oferă o soluţie. „Soluţia noastră constă în oferirea a cel puţin trei voturi pentru procedura de alegere a unui şef de stat apartinic, care nu face parte din nicio alianţă sau structură politică, are competenţele necesare şi se bucură de respect atât în societate, cât şi în afara graniţelor Republicii Moldova”, a menţionat Igor Dodon.

Fostul deputat comunist a accentuat că soarta Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) nu-i interesează deloc. „Ba mai mult, sunt de părere că AIE trebuie să dispară ca un vis urât, pentru că se face vinovată de starea haotică din politică şi din societate. Inclusiv politica nocivă şi neclară a Alianţei ne-a făcut pe noi să mergem la aceste riscuri acum şi să facem acest pas”, a comunicat Igor Dodon.

Acesta a menţionat că deputaţii care au părăsit PCRM nu vor vorbi despre situaţia din interiorul partidului. „Nu vom vorbi despre intrigi şi obstrucţionări, acestea au fost lucruri minore pentru a ne determina să luăm această decizie. Se putea trece peste ele şi am trecut de multe ori. Nu mă voi referi nici la criticile şi blocajul instituit faţă de ideile de modernizare a partidului. Pentru mine ca politician contează eficienţa acţiunilor mele. Decât să stau în PCRM, să tac, să fiu inactiv şi ineficient politic, mai bine în afara partidului, dar cu soluţii concrete pentru problemele ţării”, a spus deputatul.

Igor Dodon a menţionat că soluţia propusă cei trei deputaţi este ultima pentru încetarea crizei politice din ţară şi că aşteaptă ca atât PCRM, cât şi celelalte fracţiuni parlamentare se vor alia şi vor vota o candidatură de consens, apartinică.

Anterior, deputatul neafiliat, Mihai Godea, a spus că formaţiunea pe care o conduce a identificat trei deputaţi PCRM care sunt gata să voteze alegerea preşedintelui ţării, dar solicita să negocieze cu liderii AIE. Liderii nu au răspuns la invitaţie, iar numele celor 3 deputaţi nu a fost făcut public.


Info-Prim Neo

Niciun comentariu: