sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Mihai Ghimpu împlinește astăzi 60 de ani

Mihai Ghimpu, politicianul care nu s-a temut să vorbească despre identitatea și valorile noastre naționale, împlinește astăzi, 19 noiembrie, 60 de ani.

Prieteni, colegi de partid, dar și simpli cetățeni i-au adresat sincere urări de bine cu ocazia zilei de naștere, dorindu-i „multă sănătate, putere de muncă, înțelepciune și izbândă”.

Întrebat de jurnaliști ce cadou își dorește, președintele Partidului Liberal a răspuns: „Cel mai mare vis al meu este ca cetățenii Republicii Moldova să fie mulțumiți de viață, să fie fericiți. Mai doresc ca Alianța pentru Integrare Europeană să fie unită și să reușim să implementăm programul nostru de guvernare”.

La inițiativa lui Mihai Ghimpu, pe parcursul deținerii interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova (28 august 2009 - 28 decembrie 2010), pentru prima dată au fost desecretizate arhivele SIS-ului.

Mihai Ghimpu a aprobat un decret prezidențial prin care a fost condamnată ocupația sovietică din 28 iunie 1940, proclamând Ziua comemorării victimelor ocupației sovietice.

Fără îndoială, succesul lui Dorin Chirtoacă se datorează în mare parte președintelui PL Mihai Ghimpu care a știut, la momentul potrivit, să-l promoveze pe tânărul politician la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Mihai Ghimpu s-a născut la 19 noiembrie 1951 în localitatea Colonița din municipiul Chișinău. Provine dintr-o familie de intelectuali, fiind fratele mai mic al regretatului poet Simion Ghimpu și al deținutului politic din perioada sovietică Gheorghe Ghimpu.

A luptat pentru cauza românească și este unul dintre semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Ana Moraru

Niciun comentariu: