vineri, 2 decembrie 2011

Iarmarocul caritabil de iarnă, la "Moldexpo", sâmbătă, 3 decembrie

INVITAŢIE LA IARMAROCUL CARITABIL DE IARNA 2011

Cel de-al 15-lea Iarmaroc Caritabil de Iarnă va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, între orele 10.00 -16.00, în incinta Pavilionului Nr. 2 al MoldExpo. Anul acesta în cadrul Iarmaroculului Caritabil de Iarnă vor participa peste 40 de misiuni diplomatice, organizaţii internaţionale, organizaţii de caritate, întreprinderi autohtone şi meşteri populari.
Iarmarocul este organizat în fiecare an de către Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova şi este unul dintre cele mai populare evenimente din ţară. În această zi fiecare vizitator va avea şansa de a efectua o călătorie virtuală în jurul lumii fără a părăsi Chişinăul, prin posibilitatea de a gusta din bucătăria multor ţări, de a procura dulciuri şi suvenire, de a asculta un concert extraordinar, la care va participa şi binecunoscuta intrepretă Geta Burlacu şi de a participa la cea mai generoasă Tombolă de Crăciun. La fel, veţi avea posibilitatea să-l vizitaţi pe Moş Crăciun în peştera sa! Toate fondurile colectate vor fi utilizate pentru proiectele de caritate din Moldova.

Anul acesta la Tombola puteți câştiga : bilete de avion tur-retur Istanbul-Chișinău; ultimul model de Blackberry; călătorii romantice la Budapesta şi Bucureşti; certificate pentru cele mai bune restaurante din Chişinău; mîncare, vin şi alte băuturi alcoolice de calitate din diferite ţări, certificate pentru vizitarea centrelor SPA, produse cosmetice de calitate, bijuterii şi accesorii superbe, lucruri frumoase pentru casa, excursii, carduri pentru cluburi sportive, lecţii de golf, jucării, cărţi şi multe alte premii!. Biletele de participare la Tombolă pot fi procurate pe loc în ziua organizării şi vor costa 10 lei/buc.
Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova (IWCM) a fost fondat în anul 1997 şi este o organizaţie ce reuneşte femei din diferite ţări şi culturi, care au drept scopuri comune prietenia, comunicare şi caritate. Tradiţional, membrii Clubului organizează cel puţin două evenimente de caritate pe an: Iarmarocul Caritabil de Iarnă în luna decembrie şi Seara de Artă în primăvară. Principalul scop al acestor evenimente fiind colectarea fondurilor pentru a ajuta persoanele nevoiaşe din Moldova, mai ales femeile şi copii. Activitatea Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova se realizează în totalitate pe bază de voluntariat şi toţi banii colectaţi sînt utilizaţi în scopuri caritabile. În anul 2010 Iarmarocul a fost vizitat de peste 7000 de oameni, iar suma adunată în toţi aceşti 15 ani de activitate filantropică constituie aproximativ 200 000 dolari SUA.
Beneficiarul principal al ediţiei 2011 a Iarmarocului Caritabil de Iarnă este Centrul Hippocrates, o instituţie medicală de caritate din Chişinău, care oferă servicii gratuite de specialitate şi terapie de reabilitare copiilor cu dizabilităţi şi boli cronice.

La fel, la Centrul Hippocrates părinţii primesc consilierea şi susţinerea de care au nevoie pentru a înţelege starea de sănătate a copilului său şi cum să-l îngrijească mai bine acasă, astfel încît copilul să fie membru al comunităţii. În cadrul Centrului sunt oferite: fizioterapie, masaj, terapie ocupaţională şi de vorbire, care ajută copii să înveţe cum să comunice şi să-şi îmbunătăţească abilităţile sale motorii şi de coordonare, oferindu-le posibilitatea să aibă o viaţă activă şi fericită alături de familiile lor.

Centrul Hippocrates a fost fondat cu susţinerea scriitorului şi comedianului britanic, Tony Hawks şi organizaţiei ChildAid din Marea Britanie. Anual, Centrul oferă tratament pentru 400 de copii. In cadrul Iarmarocului Caritabil de Iarnă, IWCM speră să colecteze 15000 dolari SUA pentru a plăti pentru acoperişul centrului nou, care este în construcție la moment şi care va fi mai spaţios şi va oferi condiţii mai bune pentru ca aproximativ 600 de copii anual să beneficieze de tratament gratuit.

Tony Hawks va oferi un concert în stilul său propriu de comedie vie, în ziua de sîmbătă, 10 decembrie, la ora 18:00, la Filarmonica Naţională, str. Mitropolit Varlaam 78. Toate veniturile din urma concertului vor fi oferite Centrului Hippocrates. Biletele pentru concert pot fi procurate direct de la Centrul Hippocrates (tel de contact( 0 22) 74 19 50) ) şi de la standul Centrului Hippocrates de la Iarmaroc Caritabil de Iarnă.

Pentru informaţii suplimentare despre activităţile de caritate ale IWCM în Moldova, vizitaţi-ne pe site-ul nostru www.iwcm.md , accesând butonul “Charity”.

Niciun comentariu: