luni, 26 decembrie 2011

Pensionari din regiunea transnistreană vor beneficia de poliţă de asigurare medicală gratuită

26.12.2011

Comunicat de presă

În contextul măsurilor de consolidare a încrederii populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului, la şedinţa din 21 decembrie curent, Guvernul Republicii Moldova a adoptat o decizie prin care a extins lista cetăţenilor care vor beneficia de poliţă de asigurare medicală gratuită.

Astfel, pe lîngă cetăţenii Republicii Moldova domiciliaţi în localităţile din stînga Nistrului, de poliţe de asigurare medicală obligatorie vor mai beneficia şi cei din localităţile limitrofe liniei administrative, care în prezent primesc pensii în regiunea transnistreană.

Guvernul Republicii Moldova a completat această hotărîre în urma multiplelor adresări venite din partea cetăţenilor moldoveni din satele din Zona de securitate, care au solicitat să fie incluşi şi ei în lista beneficiarilor de poliţe medicale eliberate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Asistenţa medicală pentru aceste persoane va fi gratuită şi este asigurată din contul Bugetului asigurărilor medicale obligatorii al Republicii Moldova.

Beneficiarii de pe urma acestei Hotărîri urmează să se adreseze pentru obţinerea poliţei de asigurare medicală la Comisiile speciale deschise la Varniţa , oraşul Rezina şi localitatea Coşniţa din raionul Dubăsari.

În anul 2011, de poliţă medicală obligatorie gratuită au beneficiat 3400 de cetăţeni moldoveni domiciliaţi în localităţile din stînga Nistrului.

Biroul pentru Reintegrare

Niciun comentariu: