vineri, 30 decembrie 2011

Transnistria: Evgheni Şevciuk a demis peste 80 de demnitari şi funcţionari, inclusiv şeful mgb

Evgheni Şevciuk, ales pe 25 decembrie şef al regiunii separatiste transnistrene, oficial a preluat puterea de la Igor Smirnov. Printre primele decizii ale lui Şevciuk a fost demiterea a aproape 90 de înalţi demnitari şi funcţionari de la Tiraspol.
 

Astfel, a fost demis şeful securităţii de la Tiraspol, Vladimir Antiufeev, dar şi toată conducerea instituţiei. Şi-au pierdut funcţiile şi toţi miniştrii din republica separatistă, alături de adjuncţii lor.

 

Şevciuk nu i-a lăsat nici pe şefii administraţiilor locale. Victor Costârco, primarul de Tiraspol, a fost demis. Aceeaşi soartă au avut-o primarii din Dubăsari, Râbniţa, Slobozia, Grigoriopol, precum şi preşedinţii de raioane.
 

Printre cei care au fost zburaţi din funcţii se numără şi unul din fiii fostului lider Igor Smirnov, Vladimir, care până acum a fost şef pe vama din stânga Nistrului.
 

În total, chiar din prima zi de mandat al lui Evgheni Şevciuk, au fost demise peste 80 de persoane cu funcţii de răspundere, numite pe timpul fostului lider separatist, Igor Smirnov.
 

Sursa: Publika TV

Evgheni Şevciuk a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţia de "preşedinte" al regiunii separatiste Transnistria, pledând pentru recunoaşterea independenţei acestui teritoriu şi pentru consolidarea relaţiilor cu Rusia.

Evgheni Şevciuk, în vârstă de 43 de ani, a câştigat pe 25 decembrie scrutinul "prezidenţial" din Transnistria, învingându-l pe Anatoli Kaminski, candidatul susţinut de Moscova.
 

"În materie de politică externă, eforturile noastre se vor concentra pe obţinerea recunoaşterii Transnistriei şi pe prietenia cu partenerii noştri strategici din Rusia", a declarat Şevciuk, imediat după învestirea în funcţie.
 

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu: