marți, 24 ianuarie 2012

Cristian Diaconescu - noul ministru de Externe al României

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi, 24 ianuarie, decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe al României şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu, senator UNPR.

Propunerea a fost făcută de premierul Emil Boc.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Externe de către Cristian Diaconescu va avea loc marţi, 24 ianuarie a.c., ora 19:00, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial al României, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti.

“Fostul pesedist Cristian Diaconescu revine în Cabinetul Boc, sub sigla UNPR”, titrează Mediafax.

Cristian Diaconescu (52 de ani) a plecat din PSD după congresul din februarie 2010, la care a candidat la şefia partidului şi la care Victor Ponta a fost ales preşedinte al formaţiunii.

Cristian Diaconescu a mai deţinut portofoliul Afacerilor Externe, în primul Guvern condus de Emil Boc, format de PDL şi PSD după alegerile parlamentare de la finalul anului 2008, relevă Mediafax. Nici atunci nu era pentru prima dată când Diaconescu devenea ministru, el fiind, în perioada martie-decembrie 2004, ministru al Justiţiei în Cabinetul condus de Adrian Năstase.

Elldor.Info: Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al României, depune jurământul

Niciun comentariu: