joi, 12 ianuarie 2012

Cum au reacţionat politicienii la decizia Curţii Constituţionale


Foto: info-prim.md

În situaţia în care scrutinul prezidenţial nu mai poate avea loc la 15 ianuarie, Parlamentul se va întruni în această zi în şedinţă plenară specială, pentru a-şi anula hotărârile referitoare la alegeri, dar şi pentru a adopta câteva legi noi, care nu suportă amânare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.


Reamintim, Curtea Constituţională a declarat astăzi neconstituţionale două hotărâri ale Parlamentului: cea prin care organul legislativ a recunoscut alegerile prezidenţiale din 16 decembrie 2011 şi hotărârea prin care a fixat alegerile repetate pentru 15 ianuarie 2012.

Într-o sesizare adresată Curţii, deputatul neafiliat Mihai Godea a cerut ca scrutinul din 16 decembrie 2011 să fie declarat neconstituţional din cauză că majoritatea deputaţilor şi-au demonstrat buletinele după ieşirea din cabina de vot, astfel încât să-şi facă publică opţiunea. 

Mihai Godea s-a numărat printre puţinii parlamentari care nu şi-au arătat buletinul. Judecătorii Curţii Constituţionale au constatat că secretul votului trebuie respectat integral – din cabina de vot până la depunerea buletinului în urnă.


Politicienii despre decizia Curţii Constituţionale. Ce se va întâmpla la 15 ianuarie (sinteză Elldor.Info)

Niciun comentariu: