vineri, 20 ianuarie 2012

Elldor.Info: Domnica Cemortan – supermartorul în cazul „Costa Concordia”


În timp ce Jurnal TV de la Chişinău o numeşte pe Domnica Cemortan „eroină”, televiziunea italiană o califică drept „supermartor”, persoană prezentă pe puntea de comandă în „momentul nefericitelor manevre” ale comandantului navei „Costa Concordia”.

„În acest moment nu există alte anchete deschise, dar procuratura de Gorssetto continuă să invesigheze întregul lanţ de comandă”, se spunea joi, 19 ianuarie, în ediţia de la ora 20:00 a telejurnalului TG5, Canale 5.

Procurorul Francesco Verusio a declarat că sunt aşteptate rezultatele testelor toxicologice, pentru a se stabili dacă Francesco Schettino, căpitanul vasului, era lucid în seara naufragiului. 


Numele Domnicăi Cemortan, care poate fi un martor foarte important pentru anchetă, conform presei italiene, şi prezenţa ei pe puntea de comandă au fost dezvăluite chiar de căpitanul Schettino la tribunal, marţi, 17 ianuarie, în timpul interogatoriului.


Procuratura de Grossetto încă nu a fixat ziua în care va fi audiată Domnica, dar a identificat-o şi o va convoca în curând.
 

Niciun comentariu: