joi, 12 ianuarie 2012

Republica Moldova: Fără alegeri prezidenţiale la 15 ianuarie! Scrutinul din 16 decembrie 2011 a fost declarat neconstituţional

Parlamentul va începe ciclul electoral de la zero:  va stabili data alegerilor prezidenţiale ordinare


Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale hotărârea prin care Parlamentul a recunoscut alegerile prezidenţiale din 16 decembrie 2011, precum şi hotărârea prin care au fost fixate alegeri repetate în data de 15 ianuarie 2012.
Prin acest verdict, Curtea Constituţională i-a dat câştig de cauză deputatului neafiliat Mihai Godea, care a contestat legalitatea ultimei încercări de alegere a preşedintelui Republicii Moldova, din 16 decembrie 2011.

Curtea Constituţională relevă că “autorul sesizării a pretins că încălcarea principiului votului secret constituie o viciere de fond a votului exprimat în cadrul alegerilor din 16 decembrie 2011 pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova şi, deoarece numărul de votanţi care au încălcat caracterul secret al votului este considerabil, aceste alegeri nu puteau fi confirmate ca fiind desfăşurate legal şi urmau a fi anulate pentru motivul încălcării procedurii de votare”.

Amănunte: Nu vom avea alegeri prezidenţiale la 15 ianuarie! Scrutinul din 16 decembrie 2011 a fost declarat neconstituţional - Elldor.Info

Niciun comentariu: