duminică, 15 ianuarie 2012

Parlamentul, întrunit în şedinţă, a abrogat o serie de hotărâri cu privire la alegerile prezidenţiale

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Legislativul a abrogat astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o serie de hotărîri cu privire la rezultatele alegerilor prezidenţiale din 16 decembrie 2011, informează MOLDPRES.
 

Potrivit proiectului aprobat de Legislativ, în conformitate cu hotărîrea Curţii Constituţionale privind controlul constituţionalităţii hotărîrii Parlamentului din 23 decembrie 2011 cu privire la rezultatele alegerilor prezidenţiale ordinare, Legislativul a decis să abroge două hotărîri prin care au fost constatate rezultatele scrutinului din 16 decembrie şi numirea datei de 15 ianuarie pentru alegeri repetate. 

 
Potrivit deputatului neafiliat Mihai Godea, abrogarea acestor decizii reprezintă de fapt o confirmare a unor jocuri politice. "Eu chem deputaţii să analizeze activitatea Parlamentului de doi ani şi să vadă dacă această decizie de a arăta buletinele nu a fost impusă intenţionat. Decizia Curţii Constituţionale nu este un mandat pentru reînceperea circului sau continuarea activităţii în ilegalitate, ci este un prilej de a reintra în normalitate ca deputaţi mandataţi de cetăţeni să guverneze. Orice alte variante nu vor face altceva decît să perpetueze starea încordată de spirit din societate. Eu va chem să redeveniţi aleşii poporului, pentru a nu fi parte a jocurilor politice", a opinat Godea.
 

Deputatul Igor Dodon a spus că decizia Curţii de a declara neconstituţionale alegerile prezidenţiale din 16 decembrie poate crea precedente. "Prin decizia AIE de azi, de a organiza referendum constituţional, alianţa trişează din nou. Socialiştii sînt de acord cu referendumul, dar unul care să modifice şi prerogativele preşedintelui ţării în conformitate nu normele unei republici parlamentare, nu aşa cum propune să organizeze AIE", a afirmat Dodon.
 

Potrivit deciziei Legislativului, şedinţa specială pentru alegerea preşedintelui ţării planificată pentru astăzi, ora 14.00, a fost anulată. Anularea scrutinului prezidenţial planificat pentru 15 ianuarie vine după ce, la 12 ianuarie, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale alegerile pentru funcţia de preşedinte al ţării din 16 decembrie 2011, notează MOLDPRES.

Niciun comentariu: