marți, 24 ianuarie 2012

Traian Băsescu de ziua Unirii Principatelor Române: “Puterea unei naţiuni stă şi în idealurile care o animă”


Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis un mesaj cu prilejul zilei Unirii Principatelor Române, în care spune că “24 ianuarie este pentru toţi românii o zi de sărbătoare, în care aniversăm evenimentul fondator al României moderne, cel prin care am devenit o naţiune unită, demnă şi recunoscută în Europa”.

Traian Băsescu menţionează că “prin unirea de la 1859 românii au dovedit puterea solidarităţii lor, au arătat că pot fi artizanii propriului destin, că sunt capabili să depăşească orizontul intereselor individuale pentru binele comun”.

“Puterea unei naţiuni stă şi în idealurile care o animă. În istorie, am reuşit să depăşim încercările atunci când am fost uniţi, când am avut conştiinţa unui ideal.


La 1859 am devenit puternici pentru că am avut un proiect care ne-a adus laolaltă: Unirea”, se arată în mesajul preşedintelui României.

Traian Băsescu a vorbit şi despre solidaritate, arătând că aceasta “nu este o idee abstractă, este un exerciţiu a cărui valoare democratică şi mai ales umană trebuie să o redescoperim în faţa provocărilor lumii contemporane şi în faţa obiectivului naţional al modernizării”.

“Este de datoria noastră să continuăm efortul artizanilor Unirii, participând împreună la consolidarea statului de drept şi la modernizarea României”, mai spune în mesajul său Traian Băsescu.Niciun comentariu: