vineri, 17 februarie 2012

Lupu: Voi forţa nota pentru ca data alegerii şefului statului să fie stabilită. Ghimpu: Poţi s-o forţezi când cânţi la saxofon (Publika TV)

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, declară că va face tot posibilul ca la următoarea şedinţă a Legislativului să fie stabilită data alegerii şefului statului: "Voi forţa nota la maxim pentru ca data alegerii şefului statului să fie stabilită. Nu contează metoda, ci rezultatul".

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care astăzi, ca şi ieri, fracţiunea Partidului Liberal, a refuzat să voteze data alegerii şefului statului, spunând că vor vota doar după ce va fi desemnat candidatul la şefia statului.

În replică, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, spune că "nota poţi s-o forţezi doar când cânţi la saxofon".

Totodată, Marian Lupu a declarat că e responsabilitatea sa ca data alegerii şefului statului să fie stabilită şi nu va permite nimănui să tergiverseze acest proces. "Voi concova astăzi liderii AIE, sau în weekend, sau şi de 10 ori pe zi dacă va fi nevoie, pentru ca să discutăm şi să venim cu o soluţie", a subliniat Lupu.

În opinia preşedintelui Parlamentului, dacă nu există o dată stabilită, pentru alegeri, părţile se relaxează şi astfel poate fi afectat dialogul privind alegerea preşedintelui ţării.

Menţionăm că, în cadrul şedinţei de ieri a Parlamentului, dar şi cea de azi, liberalii au refuzat să voteze pentru stabilirea datei alegerii şefului statului, spunând că îşi vor da votul, doar când va fi desemnat candidatul pentru acest fotoliu.

Niciun comentariu: